Συνεχίζονται οι κατασκηνώσεις των Προσκόπων της Λέσβου

Με κέντρο την Αχλαδερή

18/07/2017 - 15:29

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος Λυκόπουλα (6-11 ετών), Πρόσκοποι (12-15 ετών) και Ανιχνευτές (16-18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, μοιράζονται εμπειρίες στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Η φετινή περίοδος ξεκίνησε με την κοινή κατασκήνωση της 2ης και της 3ης Αγέλης Λυκόπουλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης (3-8/7), στο κάτω μέρος του δάσους της Αχλαδερής, σε ένα μοναδικό «ταξίδι στους πέντε ωκεανούς» του Κόλπου της Καλλονής! Όλα αυτά σε έναν μοναδικό μυστηριακό κόσμο κεφιού και γνώσεων. Το Σαββάτο (8/7), η «πυρά λήξης» της κατασκήνωσης της Αγέλης σήμανε το τέλος του παιχνιδιού και των όσων σημαντικών έμαθαν αυτήν την προσκοπική χρονιά.

Ακολούθως, μέσα στο δάσος της Αχλαδερής, από την προηγούμενη Δευτέρα (10/7) ως και την Πέμπτη (20/7) ζουν οι Πρόσκοποι της 2ης ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Στο μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον του δάσους και της θάλασσας της αρχαίας Πύρρας, οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης γνωρίζουν, παίζοντας, τη φύση της περιοχής. Μετά τη αποχώρηση των Προσκόπων της Μυτιλήνης, στον ίδιο χώρο θα κατασκηνώσουν Πρόσκοποι Συστήματος της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης εργάζονται εντατικά, προετοιμάζοντας τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους στη Λήμνο, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

Τη σκυτάλη των καλοκαιρινών δράσεων των Προσκόπων της Μυτιλήνης θα πάρουν το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, οι δράσεις των Προσκόπων της Μήθυμνας.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey