Διαμαρτυρία στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Κινητοποίηση κατοίκων Μόριας [Vid]

04/02/2020 - 15:14 Ενημερώθηκε 04/02/2020 - 17:40

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους, εξαιτίας του μεταναστευτικού,  πραγματοποίησαν, σήμερα νωρίς το πρωί 200 περίπου κάτοικοι της Μόριας, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η απόφαση για την κινητοποίηση αυτή ελήφθη χθες αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο χωριό, παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη  και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη.

Οι κάτοικοι του χωριού στις 7 το πρωί περίπου συναντήθηκαν έξω από το κοινοτικό κατάστημα και στη συνέχεια μετέβησαν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα στη Μυτιλήνη.

Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου τους περίμενε ο Διευθυντής Π. Μιχαλακέλλης στον οποίο διαβίβασαν προφορικά για άλλη μια φορά τα αιτήματά τους, για άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της Μόριας, κλείσιμο της δομής και ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Δεν αντέχουμε άλλο

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Γ. Μαστρογιάννης. Δεν μπορούμε πλέον να σηκώνουμε το βάρος του μεταναστευτικού που αναλογεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τις τελευταίες δύο ημέρες η έκρυθμη κατάσταση και οι διαμαρτυρίες στο ΚΥΤ, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους και έχει διαταράξει σημαντικά την ήδη δύσκολη καθημερινότητα του χωριού».     

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey