Μια από τις τρεις γιαγιάδες, που το 2015 έγιναν διάσημες ανά τον κόσμο μέσα από μια φωτογραφία που τις έδειχνε να ταΐζουν ένα νεογέννητο προσφυγόπουλο, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών...

Η γιαγιά Μαρίτσα από τη Συκαμιά δεν είναι πια κοντά μας Λευτέρης Παρτσάλης

Η γιαγιά Μαρίτσα από τη Συκαμιά δεν είναι πια κοντά μας

16/01/2019 - 12:25 Ενημερώθηκε 16/01/2019 - 13:25

Η εικόνα ήταν πολύ δυνατή για να μην συγκινήσει απ' άκρη σ' άκρη τον κόσμο, που έβλεπε με ενδιαφέρον, αγωνία, αλλά και συμπόνοια το δράμα των προσφύγων, που περνούσαν με βάρκες από τα απέναντι παράλια στις ακτές της Λέβου, το 2015. Στο νησί μας έφτασαν μεταξύ άλλων και πολλοί φωτογράφοι, που θέλησαν να αποδώσουν μέσα από το φακό τους το πρόσωπο της αλληλευγγύης.

Ένας εξ' αυτών ο Λευτέρης Παρτσάλης, επαγγελματίας φωτορεπόρτερ και παραγωγός βίντεο, που τον Οκτώβριο του 2015 απαθάντισε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Τρεις γιαγιάδες, καθισμένες σε ένα παγκάκι στη Σκάλα Συκαμιάς, που τάϊζαν γάλα με μπιμπερό ένα προσφυγόπουλο. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση από μέρους τους, που αποδείκνυε με τον πιο απλό και άδολο τρόπο, την ανθρωπιά που εξέπεμπε το νησί μας μπροστά σε αυτή την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, προσφέροντας απλόχερα όχι μόνο φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειας, που τόσο τους είχε λείψει στη διάρκεια αυτού του μεγάλου και επίπονου ταξιδιού προς το άγνωστο.

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και οι τρεις γιαγιάδες έγιναν διάσημες, ενώ παράλληλα προτάθηκαν και για το Νόμπελ Ειρήνης. 

Σήμερα το πρωί, μία από τις γιαγιάδες αυτές, η κυρία Μαρίτσα, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών. Η εικόνα της θα μας θυμίζει για πάντα εκείνη την ιδιαίτερη, από κάθε άποψη χρονιά, όχ μόνο για τη Λέσβο αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το τελευταίο αντίο θα ειπωθεί από τους συγχωριανούς της την Πέμπτη, στη Σκάλα Σκαμιάς. Της αξίζει να τη θυμόμαστε για πάντα...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey