Αυτές είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτήματος για τα «κόκκινα» αλλά και για τα «κίτρινα» κτήρια

Για τη στεγαστική συνδρομή των σεισμοπλήκτων

15/03/2018 - 13:01

Η αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής  για Ανακατασκευή «κόκκινων» κτηρίων, υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ), εντός ενός έτους από την ημερομηνία παραλαβής του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) με το οποία το κτήριο κρίνεται κατεδαφιστέο, σημειώνει η σχετική νέα ενημέρωση του Συντονιστή των ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, Βασίλη Τεντόμα.

Για την επισκευή δε των «κίτρινων» κτηρίων, η αίτηση για έκδοση Άδειας Επισκευής υποβάλλεται, στην αρμόδια Υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ), εντός 18 μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της αριθμ. ΔΑΕΦΚ/2641/Α325/18.7.2017 (2584/ Β΄/25.7.2017) κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, ήτοι έως 25.1.2019. Και  εντός ενός έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας Τριμελούς Επιτροπής, με την οποία το κτήριο κρίθηκε επισκευάσιμο, (όταν αυτή η ημερομηνία εκτείνεται πέραν της 25.1.2019).

Διευκρινίσεις

Σημειώνεται από τον κ. Τεντόμα, ότι οι διαδικασίες και η έκδοση των αδειών επισκευής «κίτρινων» κτηρίων είναι εντελώς ανεξάρτητες από τις διαδικασίες που αφορούν στις κατεδαφίσεις των «κόκκινων». Με την έννοια αυτή οι ιδιοκτήτες «κίτρινων» και οι μηχανικοί τους μπορούν να προχωρούν στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων και μελετών για την επισκευή, ανεξάρτητα από την πορεία των κατεδαφίσεων των «κόκκινων» κτηρίων του κάθε οικισμού. Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις «κίτρινων» κτηρίων που η γειτνίασή τους με «κόκκινο», που ακόμα δεν έχει κατεδαφιστεί, εμποδίζει την πρόσβαση του μηχανικού και τη διαπίστωση των βλαβών του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey