Το Στάδιο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσει φιλικό βετεράνων μεταξύ ομάδας επιλέκτων του ΠΣΑΠ και της Μπαρτσελόνα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Έρχεται η σπουδαία «Μπάρτσα»

06/06/2017 - 19:00 Ενημερώθηκε 06/06/2017 - 19:51

Σε απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Ε» από τις αρχές Μαΐου, σε συνέχεια των όσων είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας από τον Μάρτιο του 2016, οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα έρχονται στη Λέσβο για ένα σπουδαίο φιλικό αλληλεγγύης, αγωνιζόμενοι με ομάδα επιλέκτων του ΠΣΑΠ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, με ώρα έναρξης τις 18:30, σε μια συνδιοργάνωση του Δήμου Λέσβου και του Ιδρύματος της «Μπάρτσα» (Fundacio FC Barcelona), με τη συνεισφορά της Ένωσης Ποδοσφαιριστών του ισπανικού συλλόγου. Η αθλητική αυτή συνάντηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, που υλοποιεί το Ίδρυμα του καταλανικού συλλόγου, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το βασικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το «Sport Welcomes», δηλαδή ο αθλητισμός καλωσορίζει, για το οποίο οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει και σχετικό #hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως #SportWelcomes.

«Ευτυχείς για τη συνεργασία»

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός υποστηρίζει: «O αθλητισμός καλωσορίζει τους πάντες. Ο αθλητισμός απευθύνεται σε όλους ισότιμα. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις. Ως πρώην αθλητής το γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι. Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, που διαθέτει εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο, η οποία στέλνει μία ομάδα βετεράνων παικτών της στη Λέσβο. Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και συγκέντρωσε μια ομάδα δημοφιλών παικτών που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας στην Εθνική Ελλάδος, αλλά και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα».

«Τιμή προς τη Λέσβο»

Θέλοντας να καταδείξει το νόημα της επίσκεψης του καταλανικού συλλόγου στο νησί μας, οκ. Γαληνός πρόσθεσε: «Η εκδήλωση έχει ως στόχο να τιμήσει τους πολίτες της Λέσβου για τη συνεισφορά τους στην προσφυγική κρίση. Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή, που δημιουργείται λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων, της φτώχειας και της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής. Θέλω όμως εδώ να υπογραμμίσω πως η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία στην Λέσβο να προβληθεί παγκοσμίως, δείχνοντας ότι το νησί μας έχει κατορθώσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, σημειώνοντας μία σταθερή αύξηση του αριθμού των τουριστών διεθνώς.

«Ελκυστική η Λέσβος»

Αναφερόμενος στο νησί μας, ως τουριστικό προορισμό, ο Δήμαρχος Λέσβος επεσήμανε: «Η Λέσβος δεν είναι απλώς μια ελκυστική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς διαθέτει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, αλλά επιπλέον αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για όλο το χρόνο προσφέροντας μια πληθώρα διαφορετικών επιλογών. Η Λέσβος διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό αρχαίων και μεσαιωνικών μνημείων, ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια, φυσικές θερμοπηγές, ένα μοναδικό Εθνικό Πάρκο που το επισκέπτονται παρατηρητές πουλιών από όλο τον κόσμο, καθώς και το παγκοσμίου φήμης Απολιθωμένο Δάσος, που αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού, μιας και είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα του κόσμου».

Παράλληλες δράσεις

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωί της Πέμπτης (8/6), η ομάδα βετεράνων της Μπαρτσελόνα θα επισκεφθεί το χώρο της φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ, ενώ ακολούθως θα οργανώσει εκπαιδευτικό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα στο Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος», με τη συμμετοχή παιδιών από Ακαδημίες της Λέσβου, αλλά και από τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Το απόγευμα, το Στάδιο Μυτιλήνης θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως τόσο η Εθνική Ελλάδας όσο και η αντίστοιχη ομάδα βετεράνων του καταλανικού συλλόγου αποτελούνται από μεγάλα ονόματα, που έγραψαν τεράστια ιστορία στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με κατακτήσεις τίτλων όχι μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

 

Παγκόσμιοι αστέρες στο χορτάρι του «Ταρλά»

 

Στο πρώτο άκουσμα της σύνθεσης των βετεράνων της Μπαρτσελόνα, οι περισσότεροι εστίασαν στον γνωστό από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Ο Νιγηριανός επιθετικός πάντως, ίσως ήταν ένας εκ των λιγότερο πρωτοκλασάτων παικτών, που έρχονται με την αποστολή της «Μπάρτσα» στη Μυτιλήνη για να αγωνιστούν στον «Ταρλά».

Juliano Belletti

Ένας μεγάλος Βραζιλιάνος αμυντικός. Έπαιξε δεξί μπακ στην Μπαρτσελόνα της τριετίας 2004-2007, με 71 συμμετοχές, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Champions League, πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τσέλσι!

Edmilson

Ακόμα ένας Βραζιλιάνος σούπερ σταρ. Αμυντικός μέσος, που έκανε σπουδαία καριέρα στη Λυών (107 ματς), κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο (2000-2004), αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 με τη Βραζιλία! Μετακόμισε στη Βαρκελώνη για μια τετραετία (2004-2008), μετρώντας 71 εμφανίσεις στην Μπάρτσα, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, αλλά και ένα Champions League!

Aloísio

Ο τρίτος Βραζιλιάνος της παρέας, από άλλη όμως γενιά. Κεντρικός αμυντικός, που φόρεσε για μια διετία (1988-1990) τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε 48 ματς, κατακτώντας ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα Κόπα ντελ Ρέι. Στη συνέχεια έκανε τεράστια καριέρα στην Πόρτο (1990-2001) με 332 συμμετοχές και 15 γκολ, σηκώνοντας 7 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα με την πορτογαλική ομάδα.

Haruna Babangida

Γνωστός στην Ελλάδα από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό (2005-07). Ο Νιγηριανός επιθετικός ξεκίνησε στα φυτώρια της Μπαρτσελόνα, παίζοντας στη Β' ομάδα των Καταλανών από το 1998 ως το 2004, σκοράροντας 42 γκολ σε 110 ματς.

 

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα: Mario Alberto Rosas, Sebastian Herrera, Jose Perez Serer, Salvador Miracle, Javier Delgado, Jordi Ferrón, Jordi Martínez, Òscar Ollés, Juan Jesus Blanquera, Sergio Pérez, Sergio Chavarria, Juan Antonio Cañadas, Juan Eduardo, Josep Palau, Ignacio Grifé και Enrique Castella.

Οι Έλληνες άσοι

Η επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Ελλάδας, από την οποία απουσιάζουν οι «ήρωες» του Euro 2004 –λόγω του φιλικού με την Inter Forever στο Ηράκλειο Κρήτης- είναι η εξής: Αμανατίδης Γιάννης, Βύντρα Λουκάς , Γκόγκιτς Σίνισα, Ζαφειράκης Άγγελος, Ζελενίτσας Χαράλαμπος, Καρασαββίδης Θεόφιλος, Κοπιτσής Χάρης, Κούτσης Γιώργος, Λυμπερόπουλος Νίκος, Μαρινάκης Πέτρος, Νιόμπλιας Νίκος, Παπαδόπουλος Βασίλης, Παχατουρίδης Θοδωρής, Πούλιος Κώστας, Σουλογάννης Γεώργιος, Τζιωρτζόπουλος Σταύρος, Φραντζέσκος Κώστας, Χλωρός Γιάννης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey