Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για την καταγγελία στην πλατεία Σαπφούς, όπου κλείνει 26 μέρες η διαμαρτυρία προσφύγων:

Από την πικετοφορία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Από την πικετοφορία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

«Δίνουμε την ίδια φροντίδα σε όλους»

14/11/2017 - 17:17

Την ίδια φροντίδα σε όλους, από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στους καταυλισμούς έως στον παππού του απομακρυσμένου χωριού, επισημαίνουν ότι δείχνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Το Σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ απαντά στην καταγγελία που έγινε από πρόσφυγες και αλληλέγγυους για το περιστατικό όπου εργαζόμενος της υπηρεσίας δεν παρέλαβε γυναίκα πρόσφυγα-απεργό πείνας, ενώ είχε αναφερθεί ότι είχε λιποθυμήσει. Παράλληλα, εξηγεί στο «Ε» για τη διαμαρτυρία των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς, που χτες συμπλήρωσε 26 μέρες, ότι έχουν δημιουργηθεί και άλλα περιστατικά, με τον πρόεδρο του Σωματείου Χρόνη Πιέρο να υπογραμμίζει ότι Ιρακινός απεργός πείνας αρνούνταν να μπει στο ασθενοφόρο, ενώ είχε αναφερθεί ότι είχε λιποθυμήσει, φοβούμενος ότι θα αποχωριστεί με την οικογένειά του. Και το παραπάνω αναφέρθηκε από το Σωματείο λόγω του ήδη έντονου φόρτου εργασίας που έχει.

Για την περίπτωση της 42χρονης Μαριάμ Ζαχρά από το Ιράν, που την Κυριακή δεν παρελήφθη αρχικά από ασθενοφόρο, το σωματείο τονίζει ότι εκείνη «δεν λιποθύμησε». Για την άρνηση του εργαζομένου να παραλάβει, παρά το ότι στην κλήση είχε αναφερθεί ότι έκλεινε 7 ημέρες απεργίας πείνας, επισημαίνει ότι εκείνος «είδε ότι δεν πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και ότι την ίδια ώρα είχε κλήση για ένα σοβαρότερο και έπρεπε να φύγει». Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ απαντά ότι, όταν υπήρξε διαθέσιμο ασθενοφόρο, μετέβη στην πλατεία Σαπφούς, παρέλαβε τη 42χρονη «που περπατούσε κανονικά. Πήγε στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και όπως μάθαμε πήρε ένα παυσίπονο και επέστρεψε στην πλατεία με τα πόδια».

Και προσθέτει: «Οι συνάδελφοι που ήταν στο περιστατικό είναι και οι δυο απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ως διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου. Οπότε η όποια αναφορά σε εμάς ως οδηγούς ασθενοφόρου είναι άτοπη. Είμαστε εμείς που φτάνουμε στο τροχαίο, στο εργατικό ατύχημα, στον παππού στο απομακρυσμένο χωριό, στους μετανάστες στα καμπ και δίνουμε την ίδια φροντίδα σε όλους».

 

Πικετοφορία από το ΠΕΚ

Και από τη διαμαρτυρία των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς πέρασε την περασμένη Πέμπτη το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο που πραγματοποίησε πικετοφορία. «Την ίδια στιγμή που εντείνεται η επίθεση σε εργατικά-λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιθέσεων, εγκλωβίζονται στα νησιά μας από την κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς κάτω από αντίξοες συνθήκες, αυτήν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. » ανέφερε μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey