Κατηγορηματική διάψευση του ιατρικού συντονιστή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ της Μόριας Δημήτρη Πατέστου των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι δύο αστυνομικοί κόλλησαν φυματίωση στο κέντρο της Μόριας

«Δεν υπάρχει περιστατικό φυματίωσης στη Μόρια»

30/10/2018 - 17:27 Ενημερώθηκε 30/10/2018 - 18:12

«Δημιουργείται πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος» δηλώνει κατηγορηματικά ο ιατρικός συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΥΤ της Μόριας Δημήτρης Πατέστος απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο αστυνομικοί κόλλησαν φυματίωση στο κέντρο της Μόριας. Ο κ.Πατέστος μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου διευκρίνισε το πρωί ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο για άλλη ιατρική προσωπική του περίπτωση έκανε και τον έλεγχο μαντού που βγήκε οριακά θετική χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι ο άνθρωπος νοσεί από φυματίωση.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση αστυνομικού ο κ. Πατέστος τόνισε ότι «δεν υπάρχει δεύτερη περίπτωση αστυνομικού. Ας σταματήσουν επιτέλους . Πριν από λίγο καιρό είχαν γράψει ότι υπήρχε κρούσμα Έμπολα ή χολέρας. Αυτά είναι πολύ μεταδοτικά νοσήματα και δεν μπορούμε να τα κρύψουμε αν υπήρχαν. Δεν υφίστανται αυτά τα πράγματα, με θέματα υγείας δεν πρέπει να παίζουμε.»

Την ίδια διαβεβαίωση δίνει και ο ιατρικός διευθυντής στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης Ευθύμης Ζιώγας μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου «ούτε κανένας αστυνομικός νόσησε από φυματίωση, ούτε νοσηλεύτηκε, ούτε συμβαίνει τίποτα από αυτά που με έκπληξη και εμείς διαβάσαμε», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μυρσίνης Τζινέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey