Χαρακτηρίζουν εχθρούς του τόπου όσους πρεσβεύουν μια τέτοια εναλλακτική

Δεν δέχονται κανέναν νέο καταυλισμό οι κάτοικοι της Μόριας και των τριγύρω περιοχών

09/09/2020 - 14:56

Δεν δέχονται την λειτουργία καταυλισμού μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας διαμηνύουν ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας και ο Πεζοπορικός Σύλλογος Μόριας «Η Διχάλα». Παράλληλα καλούν όλους τους κατοίκους του νησιού να βρίσκονται σε επαγρύπνηση απευθύνοντας διαρκές κάλεσμα σε κινητοποίηση εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης κοντέινερ ή σκηνών στην περιοχή και νέα εγκατάσταση ανθρώπων. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποδείξει περίτρανα ότι στην υπόθεση κρύβονται τεράστιες σκοπιμότητες και συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά» αναφέρεται στο κείμενο.

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι όσοι προωθούν την πρόταση να μπουν μετανάστες  ξανά σκηνές στο χώρο του καταυλισμού εγκληματούν σε βάρος των κατοίκων των χωριών αυτών και σε βάρος του τόπου γενικότερα. « Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί και πολιτευτές. Θα αντιμετωπισθούν από εμάς ως «ανεπιθύμητοι» και ως «εχθροί του τόπου»»

 «Δεν θα ξαναπεράσουμε τα ίδια»

Στο κείμενο σημειώνεται ότι το  χτεσινό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τα υπάρχοντά τους και έθεσε σε άμεσο και - αυτή τη φορά- σε τεράστιο κίνδυνο τα χωριά και τις ζωές των κατοίκων, οι οποίοι δηλώνουν πως αρνούνται να σηκώσουν το βάρος όλης της Λέσβου και  να ξαναπεράσουν όλο αυτό! 

Παράλληλα καλούνται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης,  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη  και τους αιρετούς εκπροσώπους  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά των κατοίκων της περιοχής. .

Οργανωμένος εμπρησμός

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης δεν ήταν κάτι άλλο παρά οργανωμένος εμπρησμός. Ειδικότερα σημειώνεται: «Η φωτιά της Μόριας είχε πολλά μέτωπα και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός (και όχι ατύχημα). Υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που αναφέρονται σε συγκρούσεις που προκάλεσαν άτομα που κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν σε απομόνωση. Επίσης, κάποιες ΜΚΟ δε δέχτηκαν την απόφαση για μαζικό lockdown και αυτό ενίσχυσε την καλλιέργεια αντίστοιχου κλίματος που οδήγησε, ακόμη μια φορά, σε εξέγερση. Όλα αυτά ας κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Ας κριθούν τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί.»

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey