Στην Μυτιλήνη από απεργούς - διαδηλωτές

Η πορεία των απεργών στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης Η πορεία των απεργών στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης

Αβγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

17/05/2017 - 12:46 Ενημερώθηκε 18/05/2017 - 17:51

 

Αβγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη πέταξαν οι απεργοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης. Παρά την βροχή που έπεφτε αρκετοί ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, όπου ήταν ο χώρος συγκέντρωσης που είχαν ορίσει η Πρωτοβουλία για το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, η Εργατική Λέσχη Λέσβου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και δυνάμεις από τον αναρχικό χώρο.

Επικεφαλής της πορείας ήταν το πανό της Εργατικής Λέσχης, ακολουθούσε του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και των Νοσοκομειακών Γιατρών. Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλλά και εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο,  συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού. Ξεχωριστό και δυναμικό μπλοκ είχαν δημιουργήσει οι συμβασιούχοι του Δήμου Λέσβου. Μικρή ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Λίγο πιο πέρα συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, που αντιδρούν καθώς τα νέα μέτρα οδηγούν σε μείωση των αποδοχών τους κατά 2,5 μισθούς.

Η πορεία ξεκίνησε περί τις 11.30 και διέσχισε την οδό Ερμού ως το ύψος της Μητρόπολης. Στην συνέχεια έστριψε στην οδό Μητροπόλεως και βγήκε στην προκυμαία της Μυτιλήνης στο ύψος της Πλατείας Σαπφούς.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είχαν σαφή χαρακτήρα καταγγελίας της κυβέρνησης, των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητα γενικότερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αντικυβερνητικά συνθήματα έγιναν πολύ πιο έντονα όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έριξαν αβγά εναντίον του κτηρίου, τα οποία προσγειώθηκαν στην αυλή, κλειστά παράθυρα και την πόρτα των γραφείων του κόμματος.

Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή από τα Κεντρικά Λύκεια ως την Πλατεία Σαπφούς όπου ολοκληρώθηκε η πορεία τους. Σε όλη την διαδρομή διατηρούσαν μια απόσταση 30 ως 50 μέτρα, από τους υπόλοιπους διαδηλωτές ώστε να είναι εμφανές ότι κάνουν την δική τους ξεχωριστή πορεία. Το πανό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έγραφε «Φτάνουν πια οι περικοπές τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζώες», το πανό της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έγραφε «Σεβασμός στον Πυροσβέστη».

Λόγο της βροχής η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ δεν πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, αλλά στην μεγάλη αίθουσα του κτηρίου του ΠΕΚ στην οδό Κομνηνάκη.

Περί τις 12.00 μετά το μεσημέρι. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά της Μυτιλήνης.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Στέφανος Λούκας εκ μέρους του ΜΑΣ, ο Στρατής Κόμβος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ο Νίκος Ζαρταμόπουλος εκ μέρους του ΠΑΜΕ Δημοσίου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

To ΠΑΜΕ διοργανώνει νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 18 Μάη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, την ώρα εκείνη στην Βουλή θα γίνεται η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey