Θα περπατήσουν από το Ρέμα μέχρι την Πτερούντα περνώντας από τους καταρράκτες του Βαθύλιμνου

Αυτή την Κυριακή με τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο «ΟΡΕΙΑΣ»

17/04/2019 - 15:50

Αυτή την Κυριακή, ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ" και οι φίλοι του θα περπατήσουν από το Ρέμα μέχρι την Πτερούντα περνώντας από τους καταρράκτες του Βαθύλιμνου.

Θα ξεκινήσουν από το Ρέμα και θα περπατήσουν μέχρι τους καταρράκτες του Βαθύλιμνου στον ποταμό Βούλγαρη κοντά στα Χίδηρα , θα σταματήσουν για να τους απολαύσουν και να τους φωτογραφήσουν και στην συνέχεια θα συνεχίσουν μέχρι την  Πτερούντα, ένα όμορφο και γραφικό χωριουδάκι με τα περισσότερα σπίτια του χτισμένα με την όμορφη ηφαιστειογενή πέτρα της περιοχής.

Από κει σε αρκετά ανηφορική πορεία θα φτάσουν στο ξωκλήσι των "Πέντε Αγίων", από όπου θα απολαύσουν τη θέα προς τα γύρω χωριά και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Πτερούντα, όπου θα τους περιμένει το πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε ταβέρνα της περιοχής, για φαΐ. Στο δρόμο μπορεί και να συναντήσουν και πάλι το σπάνιο ροδόδεντρο που ανθίζει αυτή την εποχή.

Η διαδρομή  θα έχει διάρκεια 4 ωρών περίπου, θα είναι μέτριας δυσκολίας και δεν θα είναι κυκλική. Η αναχώρηση θα γίνει στις 09:00 από το My market του κεντρικού parking της Μυτιλήνης. Τα παπούτσια πεζοπορίας, λόγω και των λασπών που θα συναντήσουν οι πεζοπόροι, είναι απαραίτητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20:00 την Παρασκευής 19 Απριλίου, κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey