Εννεαμελές τεχνικό κλιμάκιο της ακτοπλοϊκής εταιρείας του Δήμου Σμύρνης, στη Λέσβο

1η Μάη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης

01/11/2016 - 13:23

Την 1η Μάη του 2017 προσδιόρισε η αντιπροσωπεία της ακτοπλοϊκής εταιρείας του Δήμου Σμύρνης που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Λέσβο. Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Ε», ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κυριάκος Πετρέλλης.

Την 1η Μάη του 2017 προσδιόρισε η αντιπροσωπεία της ακτοπλοϊκής εταιρείας του Δήμου Σμύρνης που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Λέσβο. Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Ε», ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κυριάκος Πετρέλλης.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εννεαμελούς τουρκικής αντιπροσωπείας με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου παρουσία του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κεντρικός λιμενάρχης Μυτιλήνης, ο προϊστάμενος του Τελωνείου Μυτιλήνης και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Η τουρκική αντιπροσωπεία πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα από τη Μυτιλήνη. Κατά την παραμονή της στο νησί, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του λιμένα Μυτιλήνης και να συζητήσει με τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου, τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να είναι ασφαλής ο ελλιμενισμός των πλοίων.

Ουσιαστικά αυτό που ζήτησαν ήταν η τοποθέτηση προσκρουστήρων. Χθες Δευτέρα, ο κ. Πετρέλλης οργάνωσε επίσκεψη στο λιμάνι της Πέτρας και στις εγκαταστάσεις της πύλης εισόδου που έχει κατασκευαστεί εκεί. Σήμερα Τρίτη θα γίνει ξενάγηση της τουρκικής αντιπροσωπείας στο λιμάνι του Πλωμαρίου, όπου επίσης επιδιώκεται να δημιουργηθεί πύλη εισόδου στο νησί.

 

Με ταχύπλοα η σύνδεση

Όπως αναφέραμε, στο σχεδιασμό της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση να ξεκινήσει την 1η Μαΐου του 2017 με πλοίο που θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 18 μιλίων την ώρα, ενώ από την 1η Ιουνίου θα επιδιωχθεί η δρομολόγηση πλοίου που θα αναπτύσσει ταχύτητα 29 μιλίων την ώρα. Με το πρώτο πλοίο ο χρόνος του ταξιδιού θα είναι διάρκειας δυόμιση ωρών, από τη Σμύρνη, ενώ με το δεύτερο μιάμισης ώρας.

Δεν έχει προσδιοριστεί ως τώρα ο αριθμός των επιβατών που θα μεταφέρει το πλοίο και ο αριθμός των δρομολογίων που θα εκτελεί κάθε εβδομάδα. Πιθανότατα τόσο τα δρομολόγια όσο και η μεταφορική ικανότητα του πλοίου, θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα υπάρξει.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κυριάκος Πετρέλλης, δήλωσε στο «Ε» πως στελέχη της τουρκικής αντιπροσωπείας μετά τη Λέσβο, θα επισκεφθούν τη Χίο, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

 

Ανταγωνισμός με το «Ν. Σάμος»

Οι προσπάθειες του Δήμου της Σμύρνης να μπει στην συγκεκριμένη γραμμή, αναπτύσσονται την ώρα που έχει μπει στο τελικό στάδιο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη με το «Νήσος Σάμος» της «Hellenic Seaways», με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία του Δήμου της Σμύρνης, για να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά το «Νήσος Σάμος», θα πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πυκνό πρόγραμμα δρομολογίων, που θα εκτελείται από ταχύπλοα σκάφη με ελκυστικό εισιτήριο για να μπορέσει να ανταγωνιστεί το «Νήσος Σάμος».

Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η γραμμή ενισχύει το χαρακτήρα του διαμετακομιστικού κέντρου για το λιμάνι της Μυτιλήνης και φέρνει πιο κοντά την τουρκική μεγαλούπολη με το νησί μας με ό,τι αυτό σημαίνει για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που είναι και επιθυμητό και το μεγάλο ζητούμενο από αυτές τις κινήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey