Η σημαία του ISIS στο άγαλμα της Ελευθερίας!

Ισλαμοφασιστική… ελευθερία!

30/07/2015 - 16:45

Την ανάγκη προστασίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ίδιων των φυγάδων από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής, από μέλη της ισλαμοφασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS που όπως φαίνεται περνάν στη Δύση μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατακλύζουν τη Λέσβο, αναδεικνύει σήμερα το «Ε».

Την ανάγκη προστασίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ίδιων των φυγάδων από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής, από μέλη της ισλαμοφασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS που όπως φαίνεται περνάν στη Δύση μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατακλύζουν τη Λέσβο, αναδεικνύει σήμερα το «Ε».

Αφορμή οι δυο σημαίες της οργάνωσης, οι οποίες εν είδει τροπαίου αλλά και «μαρτυρίας» της παρουσίας τους, ζωγραφίστηκαν στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Ανάμεσα σε άλλα συνθήματα που τον τελευταίο καιρό σε αραβικά αλλά και άλλες γλώσσες κατακλύζουν το άγαλμα της ελευθερίας και απευθύνονται τα περισσότερα στους επόμενους φυγάδες που θα περάσουν από το σημείο αυτό, ξεχωρίζουν κάποια με στίχους από το Κοράνι.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πρόκειται για συνθήματα που γράφτηκαν από κάποιους φανατικούς.

Ψηλά όμως, στο πίσω μέρος του αγάλματος αλλά και ψηλά επίσης μπροστά, πάνω από το σημείο της εναπόθεσης των στεφανιών κατά τις τελετές ξεχωρίζουν δυο. Όμοια μεταξύ τους γραμμένα, όμως από διαφορετικό χέρι όπως μαρτυρούν οι διαφορετικοί γραφικοί χαρακτήρες, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο «Ε» αραβόφωνος της Μυτιλήνης.

Και τα δυο γραφήματα δεν είναι τίποτα άλλο από τη σημαία της γνωστής τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS και αναφέρουν μέσα στον κύκλο «Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού» και πάνω από τον κύκλο «Ο Θεός είναι ένας» τη ρήση που είναι γνωστή και σαν ιαχή «Αλλάχ ακ μπαρ»!

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μαύρη σημαία με τον άσπρο κύκλο, γνωστή από τις εικόνες πολέμου στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ. Το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Τι είναι;
Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια εξτρεμιστική ομάδα που ακολουθεί τη σκληρή ιδεολογική γραμμή της Αλ Κάιντα και είναι οπαδός των παγκόσμιων αρχών της τζιχάντ. Όπως και η Αλ Κάιντα και πολλές άλλες σύγχρονες ομάδες τζιχαντιστών, το Ισλαμικό Κράτος αναδύθηκε από την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την πρώτη ισλαμιστική ομάδα στον κόσμο που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 στην Αίγυπτο.

Ακολουθεί μια ακραία αντιδυτική ερμηνεία του Ισλάμ, η οποία προωθεί τη θρησκευτική βία και θεωρεί εκείνους που δε συμφωνούν με τις ερμηνείες της ως άπιστους και αποστάτες. Παράλληλα έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα Σαλαφιστικού είδους ισλαμικό κράτος στο Ιράκ, τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής αλλά και της Τουρκίας.



«Το περιμέναμε»
Κι αν η σύλληψη του Ιρανού πριν από μέρες από την Ασφάλεια Μυτιλήνης που αρχικά ομολόγησε πως σχετιζόταν με την ISIS, για να αποδειχθεί στη συνέχεια πράκτορας μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές, η μαρτυρία της τρομοκρατικής οργάνωσης σε ένα μνημείο που σχετίζεται με τη βασική δυτική αντίληψη, αυτή της ελευθερίας και μάλιστα συγχέεται και με το άγαλμα της ελευθερίας στη «διαβολική» Νέα Υόρκη αποδεικνύει την ανάγκη εγρήγορσης στη Λέσβο και όχι μόνο.
Παλιό έμπειρο στέλεχος των διωκτικών αρχών έλεγε χθες μιλώντας στο «Ε» ότι είναι φυσιολογικό να επιλέγεται ο δρόμος των προσφύγων ως δρόμος για να διεισδύσουν στη Δύση οι Τζιχαντιστές.

Πολλές φορές μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι επιθέσεις σε δυτικές πόλεις έγιναν από τζιχαντιστές που εκπαιδεύτηκαν στις περιοχές που ελέγχει η ISIS και επέστρεψαν στη Δύση υποδυόμενοι τους φυγάδες.

Από την άλλη μεριά η ύπαρξη των ελαχίστων αυτών ανάμεσα στους φυγάδες των πολέμων, που φτάνουν στη Λέσβο, δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία πλημμελούς αντιμετώπισης των προσφύγων εν ονόματι της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

«Οι διωκτικές αρχές πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους, όσο καλά πρέπει να περιθάλπεται η μεγάλη μάζα των παιδιών, των γυναικών και των ανδρών που φτάνουν στη Λέσβο κυνηγημένοι» σημείωσε στέλεχος μεγάλης εθελοντικής οργάνωσης που μίλησε χθες στο «Ε».

 

Επωνύμως

Και χιλιογραμμένη και… χιλοκατουρημένη!
Πάνε πολλά χρόνια, σχεδόν ένας αιώνας από τότε που το άγαλμα της Ελευθερίας παραγγέλθηκε, χυτεύτηκε και μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για να τοποθετηθεί στη θέση του κατεδαφισθέντος προμαχώνα της πόλης, το γνωστό «Καστρέλι».
Προσωρινά και μέχρι να αποφασιστεί πως το τεράστιο αυτό άγαλμα θα τοποθετηθεί στο ύψος που του έπρεπε το πήγαν και το εναπόθεσαν γερμένο στο έδαφος κάπου εκεί όπου σήμερα είναι το τελωνείο. Και ως Μυτιληνιοί… το ξέχασαν.

Για τούτο το λόγο και ελλείψει τουαλέτας στο γειτονικό καφενείο του Χάφτα, το γερμένο άγαλμα έγινε σημείο εναπόθεσης εντέρων και ουροδόχων κύστεων περαστικών και θαμώνων του καφενείου.

Είδε κι απόειδε ο δημοσιογράφος τότε Στρατής Μυριβήλης κι ένα πρωί κυκλοφόρησε την εφημερίδα του με τον τίτλο «Η χιλιοκατουρημένη λευτεριά».
Τότε η ελληνική λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ ήταν εν χρήσει και είχε ακόμα την αξία της. Έσπευσαν λοιπόν οι δημοτικοί άρχοντες και οι άλλοι υπεύθυνοι καθάρισαν και δρομολόγησαν τη γρήγορη τοποθέτηση του αγάλματος στη θέση που το ξέρουμε.

Έκτοτε πέρασαν χρόνια.
Η λευτεριά της Μυτιλήνης είδε από το βάθρο της προσφυγικούς συλλόγους που τιμούσαν τους νεκρούς τους στη Μικρασία, κομμουνιστές που έδιωχναν Συμμαχικά στρατεύματα, διαδηλωτές για την ελευθερία, Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, δοτούς και αιρετούς, δημοκράτες και χουντικούς. Είδε και ερωτευμένους που έκρυβαν τους πόθους τους στη σκιά της.

Και τώρα τελευταία είδε και ανόητους πιτσιρικάδες που με σπρέι «κατούρησαν» στο βάθρο τους βρωμιές για Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς και ΑΕΚ.
Σε όλους μου φαίνεται πως χαμογελούσε από το βάθρο της. Και συγκαταβατικά κουνούσε το βαρύ μαντεμένιο κεφάλι της που σχεδίασε ένας Ιακωβίδης.
Ήξερε πως στο τέλος αυτή θα ήταν που θα νικούσε. Η ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα. Και κάποια μέρα ένας Μυριβήλης κι ένα φιλότιμο ρωμέικο θα τη σηκώσει πάνω και θα τη βάλει εκεί που της πρέπει.

Ως προχθές που πρέπει να «σκοτείνιασε». Η λευτεριά της Μυτιλήνης θυμήθηκε βλέποντας ετούτον τον Χαμζά από τη Συρία και άλλους ομοίους του εκείνους τους βρωμιάρηδες πριν 70 χρόνια που παίζανε σκοποβολή με τη δάδα της. Τους Ναζί κατακτητές που οδηγούσαν πατριώτες για εκτέλεση. Θυμήθηκε πως αυτή που εκφράζει το καλό συνάντησε στη Μυτιλήνη το κακό. Τους φασίστες…

Και να πάλι. Προχθές ο Χαμζά που έβγαλε από την τσέπη του ένα μαρκαδόρο και σχεδίασε ψηλά, κοντά στα ονόματα των παιδιών της πόλης που έδωσαν τη ζωή τους για δαύτην στα βουνά της Αλβανίας, σχεδίασε που λέτε τη σημαία της οργάνωσης ISIS. Και κάποιοι άλλοι όμοιοι με το Χαμζά κρυμμένοι όλοι επιμελημένα πίσω από την πονεμένη ιδιότητα του πρόσφυγα γράψανε εκεί στα πόδια της αποσπάσματα από το Κοράνι, έτσι σα λάφυρο μαγκιάς κι απόδειξη νίκης τους σε βάρος της δικιάς μας λευτεριάς.
Και ταράχτηκε η λευτεριά της Μυτιλήνης από ετούτο το κάμωμα. Γιατί για αυτήν ετούτο το πρόσωπο του φασισμού, ο ισλαμοφασισμός είναι το ίδιο αποτρόπαιο με εκείνο των ναζί πριν 70 χρόνια…

Σα να μου φαίνεται το λοιπόν πως χαμογέλασε ξανά η λευτεριά. Και ετούτους θα τους νικήσω μονολόγησε. Και κάλεσε ξανά με τα βαριά μαντεμένια χείλια της, τοπικούς άρχοντες και φορείς να σπεύσουν να την καθαρίσουν από τις βρωμιές.

Δήμαρχε ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΕ πρώτος εσύ, η λευτεριά μας, η δική μας λευτεριά σε περιμένει σήμερα κιόλας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey