Τίμησαν το Λημνιό αγωνιστή Νίκο Παξιμαδά

08/05/2014 - 17:54

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς επέλεξε ο Δήμος Πετρούπολης να τιμήσει το Λημνιό αγωνιστή και επί 20 συνεχή χρόνια δήμαρχο Πετρούπολης, Νίκο Παξιμαδά.

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς επέλεξε ο Δήμος Πετρούπολης να τιμήσει το Λημνιό αγωνιστή και επί 20 συνεχή χρόνια δήμαρχο Πετρούπολης, Νίκο Παξιμαδά.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από το γιο του Νίκου Παξιμαδά, Σπύρο, και το σημερινό δήμαρχο Πετρούπολης, Θωμά Κοτσαμπά. Την προτομή του Νίκου Παξιμαδά φιλοτέχνησε ο εικαστικός Βλάσης Άγγελος, ενώ στη σεμνή τελετή, οι συναγωνιστές του από την Εθνική Αντίσταση και δεκάδες νεολαίοι τίμησαν τον ήρωα με δεκάδες κόκκινα γαρύφαλλα.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, μιλώντας για το πλούσιο και πολύπλευρο έργο του Παξιμαδά στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τόνισε: «Ο σεβασμός και η αγάπη του λαού της Πετρούπολης στο Νίκο Παξιμαδά και οι σταθεροί δεσμοί του, τον βοήθησαν έτσι ώστε το 1967, με την επιβολή της δικτατορίας και την καθαίρεσή του, να μη συλληφθεί από τους χουντικούς και να περάσει στην παρανομία. Σκληροτράχηλος, ευθύς, αιχμηρός, μαζί με τους κατοίκους αγωνιζόταν και διεκδικούσε.

Έτσι λύθηκαν τότε βασικά προβλήματα της Πετρούπολης, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η ασφαλτόστρωση, η δημιουργία σχολείων».

Ο δήμαρχος Πετρούπολης χαρακτήρισε το Νίκο Παξιμαδά «πρότυπο για τη στάση ζωής του απέναντι στη σαπίλα του πολιτικού συστήματος και σε αυτούς που στόχο έχουν την καρέκλα της όποιας εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αρχές, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey