Θεία λειτουργία στην Πλαγιά, συνοδεία αστυνομικών

Καβγάδων συνέχεια…

17/01/2014 - 15:03

Και την περασμένη Κυριακή συνεχίστηκε στην Πλαγιά η σύγκρουση πολιτών του χωριού με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Πιτσίλκα και ελάχιστους υποστηρικτές του.

Και την περασμένη Κυριακή συνεχίστηκε στην Πλαγιά η σύγκρουση πολιτών του χωριού με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Πιτσίλκα και ελάχιστους υποστηρικτές του. Ο Αρχιμανδρίτης που όπως έχουμε ξαναγράψει έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απομάκρυνση από την Πλαγιά τού επί πολλά χρόνια εφημερίου του χωριού Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου, στάλθηκε και πάλι να λειτουργήσει στην Πλαγιά, γεγονός που από τους κατοίκους του χωριού θεωρήθηκε πρόκληση. Με μια διαφορά. Αυτήν τη φορά ο Αρχιμανδρίτης ανέβηκε να λειτουργήσει συνοδεία αστυνομικών.

Όπως σημειώνεται από κατοίκους του χωριού (τα ονόματά τους, στη διάθεση της εφημερίδας) «ο πρόσφατα εμφανιζόμενος ιερέας Ιάκωβος Πιτσίλκας (κατ’ εντολήν του Δεσπότου ή γιατί έτσι γούσταρε και ήλθε... δυο διαφορετικές δηλώσεις του ιδίου παρουσία δεκάδων πιστών...) κατέφθασε με συνοδεία ένστολων και μη αστυνομικών».

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Αρχιμανδρίτης στάλθηκε παρ’ όλο που όπως οι διαμαρτυρόμενοι ισχυρίζονται, «ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μυτιλήνης διαβεβαίωσε τους χωριανούς που επικοινώνησαν μαζί του, ότι δε θα τον ξαναστείλουν στο χωριό, αφού σκανδαλίζει τους περισσότερους πιστούς».

Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της Πλαγιάς, «λιγοστό πια το εκκλησίασμα», ενώ όπως καταγγέλλεται «πέρα από μέλη της αίρεσης ΧΟΕ και μερικούς άλλους ανθρώπους, δεν εκκλησιάζεται κανείς». Το τελευταίο γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πιτσίλκας «εκτός από όλη την αναστάτωση που προκάλεσε, κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων τα μέλη τής ΧΟΕ τα οποία με εγκύκλιο ο Δεσπότης είχε απαγορεύσει να κοινωνούν. Επίσης επισκέφθηκε τα μέλη τής ΧΟΕ στο σπίτι τους, ενώ μέλος της αιρετικής οργάνωσης διορίστηκε επίτροπος στο ναό.».

Ας σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες της Πλαγιάς «εδώ και μέρες ζητάνε να συναντηθούν με το Δεσπότη για να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενορία. Όμως από αναβολή σε αναβολή οδηγείται αυτή η συνάντηση.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey