Μεγάλη προσκοπική δράση από τους Προσκόπους της Λέσβου

Βοηθούν και γιορτάζουν

07/11/2013 - 20:14

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη των επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των προσκοπικών συστημάτων της Μυτιλήνης κάνουν τη «μεγάλη καλή πράξη» τους.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, βαθμοφόροι και μέλη των επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των προσκοπικών συστημάτων της Μυτιλήνης κάνουν τη «μεγάλη καλή πράξη» τους. Συγκεντρώνουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με τη «μεγάλη καλή πράξη» τους, οι Πρόσκοποι ολοκληρώνουν τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή τους στη Λέσβο. Γίνονται 101 ετών και όπως λένε… επιμένουν να βοηθούν.

Κάνοντας πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση που ορίζει «να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση», από τις 10 το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου και μέχρι τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, μέλη της Προσκοπικής Κίνησης της πόλης έξω από τα σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» θα δέχονται τρόφιμα από πολίτες σύμφωνα με έντυπο που θα παραλαμβάνουν κατά την είσοδό τους στα καταστήματα.

Τις ίδιες ώρες, στα γραφεία της Περιφέρειας Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης θα παραλαμβάνονται χρησιμοποιημένα και σε καλή κατάσταση παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια, αλλά και φάρμακα.

Στο σύνολο τους, τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια και φάρμακα θα παραδοθούν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για την κάλυψη των αναγκών όσων δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα τα ρούχα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες ένδυσης του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων που λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, ένα μέρος από τα τρόφιμα, καθώς και τα παιδικά παιχνίδια, αλλά και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, θα παραδοθούν στην Οργάνωση «Help - Για το Παιδί και τον Έφηβο», για την κάλυψη αναγκών δοκιμαζομένων παιδιών.

Στο σύνολο της παραπάνω δράσης μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά κι ενήλικες που δεν ανήκουν στην Προσκοπική Κίνηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey