Αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Χατζηγρηγόρη

Δρόμος σε μαύρο χάλι

06/09/2013 - 20:42

Όσο το δυνατόν συντομότερα πρόκειται να κλείσουν οι λακκούβες που βρίσκονται στην οδό Χατζηγρηγόρη, και συγκεκριμένα εκείνες που άνοιξαν οι τεχνικοί τής ΔΕΥΑΛ πριν από ένα μήνα περίπου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους περιοίκους δε λύνει το πρόβλημα, καθώς η επέμβαση που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, χρειάζεται να είναι πιο ουσιαστική.

Όσο το δυνατόν συντομότερα πρόκειται να κλείσουν οι λακκούβες που βρίσκονται στην οδό Χατζηγρηγόρη, και συγκεκριμένα εκείνες που άνοιξαν οι τεχνικοί τής ΔΕΥΑΛ πριν από ένα μήνα περίπου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους περιοίκους δε λύνει το πρόβλημα, καθώς η επέμβαση που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, χρειάζεται να είναι πιο ουσιαστική.

Επιστολή-καταγγελία κοινοποίησαν κάτοικοι της οδού Χατζηγρηγόρη, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο με αφορμή τις λακκούβες που υπάρχουν, καθώς και για το γεγονός ότι τμήμα του δικτύου που δεν έχει συνδεθεί με το βιολογικό, προκαλεί προβλήματα κατά καιρούς. Πρόκειται για το κομμάτι του δρόμου που αρχίζει από το ύψος της οδού Γαμβέτα και εκτίνεται για 50 περίπου μέτρα.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι περίοικοι δεν αποκλείεται να προβούν σε αγωγές αν οι αρμόδιοι δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πλημύρισαν…
Δεν είναι λίγα τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει από τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης, που έχει κατασκευαστεί επί τουρκοκρατίας όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με συνέπεια να έχουν καταστραφεί πλήρως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, επιβαρύνοντας οικονομικά όλους όσοι διατηρούν σπίτια στο συγκεκριμένο σημείο, όπου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λέσβου έχει τοποθετήσει βαλβίδες αντεπιστροφής και οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περίοικων, κάποια στιγμή κι αυτές δε λειτούργησαν.

Τα περισσότερα σπίτια έχουν υγρασία λόγω της παλαιότητας του δικτύου (γκιρίζια), με αποτέλεσμα την τακτική επιδιόρθωση αυτών επιβαρύνοντας οικονομικά τους ιδιοκτήτες τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο-καταγγελία υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς αυτές.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρεται: «Είναι κατανοητά από εμάς τα οικονομικά προβλήματα που, σήμερα, αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Αλλά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς, οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι από την οδό Χατζηγρηγόρη, και δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ατυχήματα, υλικά ή σωματικά, που μπορεί να προέλθουν από τις κακοτεχνίες του δρόμου.»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Μαρινάτος, σε δήλωσή του στο «Ε» για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε ότι οι αποκατάσταση των όποιων ζημιών θα περιοριστεί στην τσιμεντόστρωση των λάκκων που άνοιξαν εργάτες της Επιχείρησης για να λύσουν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο δίκτυο. Έσπευσε δε να επισημάνει, ότι η τσιμεντόστρωση θα γίνει αμέσως μόλις τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες στην οδό Φιλελλήνων.




Μόνο στη Μυτιλήνη…

«Χρόνια ναυτικός, έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, τέτοιο χάλι πουθενά», είπε ο κ. Μιχάλης Σκουταριώτης και τόνισε ότι ο δρόμος γίνεται ολισθηρός από το χώμα που βγαίνει από τις λακκούβες, οι οποίες είναι αρκετά μεγάλες και απλωμένες σε μεγάλο πλάτος του δρόμου, με αποτέλεσμα πολλοί διερχόμενοι άνθρωποι να γλιστρούν και να πέφτουν κάτω.
«Πριν από λίγες μέρες, έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου μου εξ αιτίας της λακκούβας που είναι γεμάτη χώμα», είπε ο κ. Γρηγόρης Γεραγωτέλλης, επισημαίνοντας ότι στο δρόμο αυτό κινδυνεύουν τόσο οι οδηγοί, όσο και οι διερχόμενοι. Τόνισε ότι το οδόστρωμα είναι σε άσχημη κατάσταση και πως οι άνθρωποι που μένουν στα σπίτια όπου βρίσκονται οι ανοιχτές, εδώ και ένα μήνα περίπου, λακκούβες τής ΔΕΥΑΛ, καθημερινά ρίχνουν νερό για να απομακρύνουν το χώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να γλιστρούν κάνοντας ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.


Η κ. Ειρήνη Καραγιάννη


Η κ. Ειρήνη Καραγιάννη, που έχει σπίτι λίγα μέτρα πιο κάτω από τις λακκούβες που άνοιξαν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΛ στα πλαίσια των εργασιών τους, είπε ότι είναι αναγκασμένη να έχει ερμητικά κλεισμένα παράθυρα και πόρτες για να μην μπαίνουν χώματα μέσα στο σπίτι της. Παράλληλα τόνισε ότι αμέτρητες φορές έχει γίνει μάρτυρας ατυχημάτων από οδηγούς δικύκλων που έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν κάτω.

Το ίδιο σκηνικό περιέγραψε και η κ. Ελένη Ζορμπά, τονίζοντας ότι από το δρόμο αυτό περνούν πάρα πολλά αυτοκίνητα.


Και ο κ. Κώστας Ευαγγελινός

Ο κ. Κώστας Ευαγγελινός που διέρχεται καθημερινά από το συγκεκριμένο δρόμο, επεσήμανε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαιωνίζεται και πως οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey