Άνοιξαν οι ουρανοί χθες από τα ξημερώματα. Προβλήματα στα χωριά βόρεια της Μυτιλήνης και στον πρώην Δήμο Ευεργέτουλα

«Σε καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει!»

25/05/2012 - 15:16

Σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που από νωρίς το πρωί έπληξαν τη Λέσβο.

Σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που από νωρίς το πρωί έπληξαν τη Λέσβο.

Λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεφτε από το πρωί στο νησί και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, πλημμύρισαν σπίτια στην περιοχή των Παμφίλων, της Παναγιούδας και τη Θερμής, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες πλημμύρισαν σπίτια και χωράφια στον πρώην Δήμο Ευεργέτουλα και συγκεκριμένα στη Συκούντα και το Ίππειος.

Σκεπασμένα φρεάτια…
Στα Πάμφιλα, όπως τόνισε στο «Ε» ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μουτζούρης, που βρέθηκε εκεί μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλία Κουνιαρέλλη, τα φρεάτια της περιοχής ήταν φραγμένα ή και σκεπασμένα με λαμαρίνες και μπάζα, με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να δημιουργεί λίμνες, το νερό των οποίων μπήκε τελικά μέσα στα σπίτια των κατοίκων.

Στους Πύργους Θερμής πλημμύρισαν τα υπόγεια ορισμένων σπιτιών, ενώ στην έξοδο της Μόριας από την έντονη βροχόπτωση υποχώρησε ένας τοίχος (ξερολιθιά) και τα μπάζα που έπεσαν μέσα στο δρόμο, έκλεισαν το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η διέλευση των οδηγών να γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στο σημείο έσπευσε μηχάνημα του Δήμου, το οποίο άνοιξε το δρόμο και η κυκλοφορία συνεχίστηκε κανονικά. Παράλληλα υπήρξαν και μεμονωμένα περιστατικά στη Λάρσο, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Άντληση υδάτων από σπίτια και...

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης είχε δεχτεί μέχρι το απόγευμα περισσότερες από 35 κλήσεις για επείγοντα περιστατικά που αφορούσαν στην άντληση υδάτων από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Πλημμύρισαν οι χείμαρροι
Εκτεταμένες καταστροφές υπέστη η Συκούντα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου, Προκόπης Σινάνης. Στην περιοχή, πλημμύρισαν οι δύο μεγάλοι χείμαρροι από τους οποίους περνούν τα όμβρια, που κατέβηκαν μέσα στο χωριό και κατ’ επέκταση στο Ίππειος, όπου δημιούργησαν στο πέρασμά τους μεγάλες καταστροφές σε δρόμους, σπίτια και αυτοκίνητα.

Στο σημείο βρισκόταν ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας, το οποίο βοήθησε στην απομάκρυνση των κλαδιών που έφραζαν τους χειμάρρους, και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που έκανε άντληση των υδάτων από τα σπίτια που πλημμύρισαν, κυρίως στο Ίππειος. Στην περιοχή επίσης βρέθηκαν μετά από εντολή του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης μαζί με τον κ. Μουτζούρη, για να εξετάσουν την κατάσταση και να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

...ζημιές σε αυτοκίνητα

Παράλληλα, εστάλησαν από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, χωματουργικά μηχανήματα, εξοπλισμός και εργάτες του Δήμου Λέσβου, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές. Στα προβληματικά σημεία αμέσως έσπευσαν κλιμάκια και συνεργεία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, όπως και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, καθώς και ο πρόεδρός της, Σωτήρης Μαρινάτος, με κατάλληλα μηχανήματα και εξοπλισμό, προσφέροντας τη βοήθειά τους.

«Ήταν μια θεομηνία από αυτές που δημιουργούν προβλήματα», τόνισε στο «Ε» ο κ. Βατός, συνεχίζοντας: «Είχαμε καλή αντανακλαστικά και ελπίζουμε να μη συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, ώστε να μην έχουμε άλλο προβλήματα. Υπήρξε έντονη βροχή και δεν το περιμέναμε. Πάντως η συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων ήταν άμεση, ανταποκρίθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και μπορέσαμε να προλάβουμε χειρότερες καταστάσεις.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey