Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου

Νοικιάζει τις ελαιοδεξαμενές του λιμανιού

12/05/2012 - 13:46

Τις ελαιοδεξαμενές στο λιμάνι της Μυτιλήνης που σήμερα είναι ερειπωμένες, θα νοικιάζει το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου από την ΕΑΣ Λέσβου.

Τις ελαιοδεξαμενές στο λιμάνι της Μυτιλήνης που σήμερα είναι ερειπωμένες, θα νοικιάζει το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου από την ΕΑΣ Λέσβου. Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τη Λιμενική Επιτροπή και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την περασμένη Τετάρτη.

Το τίμημα είναι συμβολικό, περί τα 600 ευρώ, όπως μας είπε ο διευθυντής της ΕΑΣ Λέσβου, Στρατής Χατζηδημητρίου. Το Λιμενικό Ταμείο θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις ως αποθηκευτικό χώρο, πιθανότατα για μικρό χρονικό διάστημα διότι η ΕΑΣ Λέσβου θέλει να αξιοποιήσει το κτήριο για άλλη χρήση.

Τι προβλέπεται
Το 2007, με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μυτιλήνης μπήκαν εξαιρετικά αυστηροί περιοριστικοί όροι στις χρήσεις που μπορεί να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο κτήριο. Όποιες προσπάθειες είχαν γίνει για την αξιοποίησή του στο Λιμεναρχείο, είχαν πέσει στο κενό, διότι πάντα εμφανίζονταν κάποια εμπόδια, ακόμη και στις περιπτώσεις που υπήρχε πολιτική βούληση για την απεμπλοκή του θέματος.

Έτσι οι δεξαμενές έμειναν αναξιοποίητες.

Τον Ιούλιο του 2012 λήγει η πενταετία από τη θέσπιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυτιλήνης και μπορεί με πολύ πιο εύκολο τρόπο να αλλάξει η χρήση του κτηρίου. Τη λήξη τις πενταετίας αυτής περιμένει και η διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου, για να βάλει σε εφαρμογή για σχέδια που έχει για την αξιοποίησή του.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για τη μετασκευή του κτηρίου και την αξιοποίησή του ως λιμεναρχείου, καθώς η θέση του στο λιμάνι της Μυτιλήνης το καθιστά προνομιακό για τη συγκεκριμένη χρήση.

Άλλες χρήσεις που θα μπορούσε να στεγάσει είναι συγκρότημα γραφείων, εκθεσιακό κέντρο και καταστήματα, μίνι εμπορικό κέντρο, αίθουσα αναμονής για τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας κ.λπ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey