Εκδικάστηκε χτες η έφεση για τον 49χρονο Σ.Σ., που έπνιξε το 2013 τη γυναίκα του και την έθαψε γυμνή στη Λάρσο

17 χρόνια για τον συζυγοκτόνο

09/05/2017 - 09:51 Ενημερώθηκε 09/05/2017 - 11:27

Σε 17 χρόνια ποινή κάθειρξης παρέπεμψε χτες το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, τον 49χρονο Στυλιανό Σπανό για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε βρασμό ψυχικής ορμής, της γυναίκας του. Η υπόθεση του τότε 46χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013 όταν σκότωσε και έθαψε σε παραλία της Λάρσου, το γυμνό σώμα της γυναίκας του, Ραφαέλας Γιαννάκη.

Ο 49χρονος είχε ασκήσει έφεση προκειμένου να ζητήσει μείωση της ποινής του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τελεσθείσας σε βρασμό ψυχικής οργής, περιύβρισης νεκρής και παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου. Η υπόθεσή του δικάστηκε χτες σε δεύτερο βαθμό και κρίθηκε ένοχος για το πρώτο αδίκημα, ενώ αθωώθηκε για τα δύο τελευταία (περιύβριση νεκρής και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου). Η έφεση επρόκειτο να δικαστεί το 2016, αλλά λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που είχε συμπέσει με αποτέλεσμα να μη μεταφερθεί κανείς κρατούμενος από τη Χίο στη Μυτιλήνη, αλλά και της συνεχούς αποχής των δικηγόρων, είχε αναβληθεί και εκδικάστηκε χτες.

Το Μικτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου που είχε συνεδριάσει στη Χίο, τον Ιούνιο του 2014, έκρινε πως ο Σ.Σ. προέβη στην εγκληματική ενέργεια σε μια έκρηξη θυμού όταν πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του θα τον εγκατέλειπε και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Τέσσερις μήνες φυλακής επιβλήθηκαν επίσης στο Σ.Σ. για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας.

Δικηγόρος υπεράσπισης του Σ.Σ. ήταν ο γνωστός δικηγόρος της Μυτιλήνης Στρατής Ηλιογραμμένος, ο οποίος τόνισε στο «Ε» ότι ο πελάτης του περίμενε χτες να μειωθεί κι άλλο η ποινή του.

 

Ο φόνος

Όπως οι αναγνώστες του «Ε» θα θυμούνται, ο Σ.Σ. διατηρούσε κατάστημα στην οδό Πινδάρου στη Μυτιλήνη με χαρτικά και είδη καθαριότητας. Εκεί είχε μεταφερθεί από την οδό Αρίωνος, όπου διατηρούσε επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο. «Πιεσμένος από τεράστια οικονομικά προβλήματα και χτυπημένος άγρια από την οικονομική κρίση», όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε συγγενικό του πρόσωπο, έκλεισε το μαγαζί του. Οι καβγάδες στην οικογένειά του, ήταν καθημερινοί.

Σε έναν τέτοιο καβγά στο σπίτι τους στην οδό Θεοφράστου, τον Ιανουάριο του 2013, μπλέχτηκαν και τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη γυναίκα του. Κατηγορώντας την κατά τον καβγά, ότι τον απατά, την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια. Λίγες ώρες αργότερα, μόλις σκοτείνιασε, την έγδυσε, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στη Λάρσο. Σε ένα μέρος που ήξερε -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- επειδή πήγαιναν το καλοκαίρι για κολύμπι. Απέναντι από την ΕΚΟ μπήκε στο χωματόδρομο και βγήκε στην ακτή. Άνοιξε ένα λάκκο και την έθαψε.

 

Η δήλωση εξαφάνισης

Δυο μέρες μετά το φόνο, οι συγγενείς της Ραφαέλας άρχισαν να ανησυχούν. Πρώτη από όλους, η 18χρονη κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα έριχνε τις υπόνοιες για την εξαφάνιση της συζύγου του, στον άνθρωπο που κατονόμαζε ως εραστή της γυναίκας του, καταγγελία στην Αστυνομία σύμφωνα με την οποία η σύζυγός του είχε εξαφανιστεί, κατέθεσε και ο Σ.Σ..

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, όμως, έπεσε σε αντιφάσεις και δεν άργησε να ομολογήσει το έγκλημα που είχε διαπράξει. «Παραδέχτηκε πως είχε εραστή. Δεν άντεξα κι αυτό, και την έπνιξα», φέρεται πως είπε στην Αστυνομία καταρρέοντας. Τα ίδια λόγια αποτέλεσαν και τη βασική του υπερασπιστική γραμμή στη διάρκεια της δίκης του.

«Το τραγικό σημείο της υπόθεσης είναι πως γύρισα στο σπίτι και κοιμήθηκα στο διπλανό δωμάτιο με το δολοφόνο της μητέρας μου. Αυτός έβαλε τις πιτζάμες του και κοιμήθηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είχε δηλώσει η 18χρονη τότε κόρη της Ραφαέλας, Δέσποινα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey