Ανακοίνωση του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών

Ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα

20/08/2013 - 13:58

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου, φάνηκαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου, φάνηκαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Φορέας ευελπιστεί στη μείωση της ποσότητας αυτών των υλικών, που συλλέγονται σαν οικιακά απορρίμματα, ενώ το σούπερ μάρκετ «Μασούτης» του Πλωμαρίου, συμφώνησε να συμπιέζει τα δικά του ανακυκλώσιμα υλικά -χαρτόνια και πλαστικά- και στη συνέχεια να τα αποστέλλει στη Θεσσαλονίκη με τα φορτηγά τροφοδοσίας που επιστρέφουν στην έδρα της εταιρίας, άδεια.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το παραπάνω σούπερ μάρκετ παράγει το μεγαλύτερο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών από οιοδήποτε άλλο εμπορικό  κατάστημα στην πόλη μας, αναμένουμε η ενέργεια αυτή να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των ανακυκλώσιμων που αναγκαστικά συλλέγονται και μεταφέρονται με τα απορριμματοφόρα του Δήμου μαζί με τα οικιακά σκουπίδια, λόγω ότι ο Δήμος ακόμα δεν έχει οργανώσει την ανακύκλωση στην πόλη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας.

«Ο στόχος μας είναι όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά σταδιακά να διαχειρίζονται χωριστά από τα οικιακά απορρίμματα και προς αυτή την κατεύθυνση εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Μέχρι όμως να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή, όλοι οι έμποροι και κάτοικοι πρέπει να διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα οικιακά απορρίμματα, όπως τους έχουμε ζητήσει και προφορικά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey