Στον Κόλπο Καλλονής

Ερευνητικό πρόγραμμα για τοξικά φύκια

11/04/2013 - 15:45

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, θα εκπονηθεί έρευαν για την παρακολούθηση τοξικών και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στον Κόλπο Καλλονής Λέσβου. Η έρευνα θα εκπονηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Βιολογίας) έναντι 4.500 ευρώ.

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, θα εκπονηθεί έρευαν για την παρακολούθηση τοξικών και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στον Κόλπο Καλλονής Λέσβου. Η έρευνα θα εκπονηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Βιολογίας) έναντι 4.500 ευρώ. Σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Μιχάλη Σαχσαμάνογλου, για να είναι δυνατή η αλιεία δίθυρων μαλακίων στον κόλπο θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις σε δείγματα νερού από τον κόλπο.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται μετεγκατάσταση των οστρακοειδών για την παρουσία θαλάσσιου τοξινοπαραγωγού φυτοπλαγκτού. Οι έλεγχοι αυτοί προβλέπονται από εγκυκλίους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έτσι, αποφασίσθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το 2013 και το 2014.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey