Εγκαίρως η χρηματοδότηση απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών για δράσεις πυροπροστασίας-πυρασφάλειας

450.000 ευρώ στο Νομό Λέσβου

11/04/2013 - 15:29

Κάθε φέτος και... καλύτερα, αφού πολύ νωρίτερα απ’ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε χθες στην απόφαση κατανομής των πιστώσεων που αφορούν στην πυροπροστασία-πυρασφάλεια απ’ τους δήμους της χώρας.

Κάθε φέτος και... καλύτερα, αφού πολύ νωρίτερα απ’ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε χθες στην απόφαση κατανομής των πιστώσεων που αφορούν στην πυροπροστασία-πυρασφάλεια απ’ τους δήμους της χώρας. Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε, είναι συνολικού ύψους 18.400.000 ευρώ, απ’ τα οποία, με δεδομένο ότι οι χρηματοδοτήσεις είναι ίδιες με τις αντίστοιχες του 2012, οι τρεις δήμοι του Νομού Λέσβου λαμβάνουν περίπου 450.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το 2011 ο Δήμος Λέσβου επιχορηγήθηκε για δράσεις πυροπροστασίας λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, με 461.000 ευρώ, ενώ πέρυσι του διατέθηκε πίστωση 364.500 ευρώ στα μέσα Ιουνίου. Την ίδια περίοδο, επιχορηγήθηκε για τις ίδιες δράσεις με 70.600 ευρώ ο Δήμος Λήμνου και με 14.200 ευρώ ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου.

Η μείωση κατά 20%, μεταξύ των δύο προηγούμενων χρόνων, είναι σε συνάρτηση με τη μείωση της ΣΑΤΑ. Για φέτος, παρ’ ότι η ΣΑΤΑ μειώθηκε περαιτέρω, το Υπουργείο διατήρησε στα ίδια επίπεδα τα κονδύλια για πυροπροστασία.

Έτοιμη η Περιφέρεια;
Για το θέμα της προετοιμασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, χθες η παράταξη «Αγώνας για τα νησιά μας» κατέθεσε ερώτηση προς τον περιφερειάρχη, στην οποία σημειώνει ότι αποτελεί ζητούμενο η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, «δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων συντονιστικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα».

«Πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ο προβληματισμός για τη φετινή περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο παραμένει σε αρκετές περιοχές σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου, στο οποίο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», σημειώνουν οι σύμβουλοι της παράταξης, που ζητούν άμεσα να συνεδριάσουν τα όργανα συντονισμού, αλλά και να υπάρξει ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της έγκαιρης προετοιμασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey