«Λαϊκή Συσπείρωση»

Αγώνας ενάντια στις ανεμογεννήτριες

19/07/2012 - 15:13

«Ο αποπροσανατολισμός του λαού ήταν ο στόχος της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου στη Μυτιλήνη για τα αιολικά πάρκα που θέλει να εγκαταστήσει στη Μυτιλήνη ο Όμιλος Ρόκας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Ο αποπροσανατολισμός του λαού ήταν ο στόχος της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου στη Μυτιλήνη για τα αιολικά πάρκα που θέλει να εγκαταστήσει στη Μυτιλήνη ο Όμιλος Ρόκας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το λαό και το περιβάλλον και εξαιρετικά κερδοφόρο για τον Όμιλος που θα το κατασκευάσει.

Τα βασικά συμπεράσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα κοινωνικό αγαθό, μετατρέπεται σε υπερκεδροφόρο εμπόρευμα για το κεφάλαιο, τα νησιά μας μετατρέπονται σε τεράστια εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, αλλά το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Ο Όμιλος Ρόκας θα πουλάει το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ σε τριπλάσια τιμή από ό,τι στοιχίζει στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σήμερα η ηλεκτροδότηση των νησιών Λέσβου, Λήμνου και Χίου στοιχίζει 50 εκατ. ευρώ και ο Όμιλος Ρόκας θα εισπράττει 250 εκατ. ευρώ.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν από το έργο για τα νησιά, χαρακτηρίζονται ψίχουλα από την παράταξη, η οποία υποστηρίζει ότι τα νησιά μας θα υποστούν βάναυση και ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντός τους.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «καλούν το λαό σε αγώνα για να μην πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση που δεν έχει καμμία σχέση με ανάπτυξη σε όφελος του λαού, και για να βρίσκονται οι πηγές ενέργειας στα χέρια του Δημοσίου, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλές τιμές και με σεβασμό στο περιβάλλον».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey