Με επιτυχία η άσκηση δασικής πυρκαγιάς στην Αχλαδερή, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς

«Δια-Πυρός»

30/05/2012 - 14:38

Με επιτυχία (αν και υπό βροχή) πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με κωδική ονομασία «Δια-Πυρός», στην περιοχή «Παλιά Μεταλλεία» της Αχλαδερής.

Με επιτυχία (αν και υπό βροχή) πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με κωδική ονομασία «Δια-Πυρός», στην περιοχή «Παλιά Μεταλλεία» της Αχλαδερής.

Το σενάριο της άσκησης βασίστηκε σε έναρξη πυρκαγιάς στη δασική περιοχή της Αχλαδερής, η οποία βαθμιαία κλιμακώθηκε και χρειάστηκε η κινητοποίηση όλου του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς, για τον απεγκλωβισμό παράλληλα δυο τραυματιών πυροσβεστών.

Τα τοπικά στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση.

Στο «συμβάν» έλαβαν μέρος 11 πυροσβεστικά οχήματα με 33 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος των εννέα ατόμων έκαστη, μια πυροσβεστική μηχανή και έξι βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα.

Στην άσκηση συμμετείχαν η 98 ΑΔΤΕ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου), η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, η Διεύθυνση Δασών Νομού Λέσβου και ο Δήμος Λέσβου με τις ομάδες πυρασφαλείας και τα υδροφόρα οχήματα που διαθέτει (από τις όμορες Δημοτικές Ενότητες Αγίας Παρασκευής, Καλλονής, Γέρας, Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου). Επίσης, το ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά τραυματιών στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Λέσβου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) για συνδρομή στη διάσωση, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου, η Β΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης, οι Εθελοντές Αμπελικού, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου και η Λέσχη Αυτοκινήτων 4Χ4 Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey