Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου

Εννέα κλοπές σε ένα μήνα!

17/07/2012 - 15:25

Συνολικά εννέα κλοπές είχε πραγματοποιήσει σε διάφορες περιοχές του νησιού, η τριμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Συνολικά εννέα κλοπές είχε πραγματοποιήσει σε διάφορες περιοχές του νησιού, η τριμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Αφορμή για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν μεθοδικής έρευνας των Αρχών, στάθηκε η σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα, ο οποίος και ομολόγησε πως συνεργαζόταν με δύο γυναίκες, ηλικίας 33 και 34 χρονών, διαρρηγνύοντας σπίτια και καταστήματα σε σημεία από τη Μυτιλήνη μέχρι την Αγία Παρασκευή.

Καιρό τώρα παρακολουθούσαν οι Αρχές την υπόθεση με σειρά και απόπειρες κλοπών που είχαν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης μέσα στον τελευταίο μήνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου συνέλαβαν στη Μυτιλήνη έναν 30χρονο άνδρα, που λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει κλοπή σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που ανήκε σε ένα 49χρονο. Ο δράστης παραβίασε την είσοδο του χώρου της αντιπροσωπείας και αφαίρεσε από το συρτάρι του γραφείου το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ, το γεγονός όμως ότι ο συναγερμός του χώρου τέθηκε σε λειτουργία, ήταν αυτό που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι εννέα κλοπές
Ο ίδιος ομολόγησε στη συνέχεια πως συνεργάστηκε μαζί με δύο γυναίκες, ηλικίας 33 και 34 ετών, σε μια «αλυσίδα» εννέα κλοπών. Η πρώτη από αυτές πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 8ης Ιουνίου, όταν οι τρεις τους αφαίρεσαν το ποσό των 1.250 ευρώ από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 42χρονου άνδρα, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, προκαλώντας παράλληλα στην επιχείρηση φθορές αξίας 500 ευρώ.

Τρεις ημέρες μετά, το βράδυ μεταξύ 11ης και 12ης Ιουνίου, έκαναν νέα έφοδο σε δεύτερο πρατήριο υγρών καυσίμων, ενός 51χρονου, το οποίο βρίσκεται στο 7ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, απ’ όπου και πήραν 3.000 ευρώ.

Ακολούθησε κλοπή σε σπίτι 72χρονης κατοίκου της Μυτιλήνης, το βράδυ μεταξύ 23ης και 24ης Ιουνίου, απ’ όπου και αφαίρεσαν 300 ευρώ, καθώς και σε φανοποιείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 25χρονου άνδρα, απ’ όπου κι έκλεψαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 850 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ κι έναν ενισχυτή αξίας 300 ευρώ, από Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν υπό επισκευή.

Το βράδυ της 3ης Ιουλίου η τριμελής σπείρα αφαίρεσε επίσης ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.200 ευρώ, καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα αυτοκινήτου αξίας 1.000 ευρώ, από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας ενός 35χρονου στην Αγία Παρασκευή, ενώ το ίδιο βράδυ αφαίρεσαν άλλα 600 ευρώ, από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 66χρονου άνδρα, που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Λάρσου - Μόριας. Ένα συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 37χρονου, στην περιφερειακή οδό Μόριας - Μυτιλήνης, υπήρξε ο «στόχος» τους το βράδυ της 6ης προς 7η Ιουλίου, απ’ όπου και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ήχου και εικόνας από υπό επισκευή Ι.Χ. αυτοκίνητα, αξίας 2.500 ευρώ.

Τέλος, το βράδυ της 10ης προς 11η Ιουλίου αφαίρεσαν από κατάστημα 45χρονου άνδρα που βρίσκεται στην Παγανή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 400 ευρώ.

Εκκρεμεί ένταλμα για τις δύο γυναίκες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές με κλοπές και στο παρελθόν, ενώ οι δύο γυναίκες κάνουν για πρώτη φορά την «εμφάνισή» τους. Ενδέχεται, μάλιστα, οι τρεις τους να έχουν εμπλακεί και σε άλλες σχετικές υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί και για το οποίο συνεχίζονται έρευνες από την Αστυνομία.

Για τα συνολικής αξίας πάνω από 12.000 ευρώ αντικείμενα που έκλεψαν, οι τρεις δράστες κατηγορούνται τώρα για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και για τις δύο γυναίκες, το οποίο αναμενόταν χτες να εκδοθεί από στιγμή σε στιγμή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey