×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Στο τελικό στάδιο η υπόθεση παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ

«Έπεσαν» οι πρώτες υπογραφές για το Λιμενικό Ταμείο!

09/01/2016 - 16:51

Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες δύο εβδομάδες σε ό,τι αφορά την πολυπόθητη από πλευράς δημοτικής αρχής, παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, καθώς η υπόθεση έφυγε διευθετημένη πια οριστικά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έφτασε για την τελική της ρύθμιση στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες δύο εβδομάδες σε ό,τι αφορά την πολυπόθητη από πλευράς δημοτικής αρχής, παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο, καθώς η υπόθεση έφυγε διευθετημένη πια οριστικά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έφτασε για την τελική της ρύθμιση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα η δημοτική αρχή προετοιμάζει το έδαφος και για την προσδοκώμενη εξαγορά από το ΤΑΙΠΕΔ, της έκτασης του πάρκινγκ της «Οδυσσέα Ελύτη» αλλά και του αρχοντικού «Κατσάνη», φέρνοντας σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τεκμηριωμένη εισήγηση για το όλο θέμα, αλλά και σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού. Μάλιστα διαφαίνεται πως η δημοτική αρχή έχει εκτιμήσει ήδη το ποσό που θα απαιτηθεί για την εξαγορά τουλάχιστον του χώρου του πάρκινγκ, ετοιμάζοντας τις διαδικασίες να δεσμεύσει ένα ποσό ύψους 300.000 ευρώ. 

 

Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους του, Στρατή Τζιμή και Κώστα Κατσαρό, βρέθηκε στην Αθήνα για τις πιο σημαντικές επαφές σε ό,τι αφορά την προοπτική απόκτησης τόσο του Λιμενικού Ταμείου, όσο και των δύο σημαντικών περιουσιών που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας μάλιστα απευθείας με τον πρόεδρο του Ταμείου, Στέργιο Πιτσιόρλα. Το μεσοδιάστημα λόγω και των εορτών, δεν επέτρεπε εκ των πραγμάτων δραματικές εξελίξεις και από τα δύο μέτωπα, ωστόσο η περίπτωση παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείου που εξαρχής έδειχνε πιο «βατή», αφού είχε δουλευτεί μεθοδικά από το δήμαρχο, φαίνεται πως θα προχωρήσει αποφασιστικά πολύ νωρίτερα.

Έφτασε στο Υπουργείο Εσωτερικών


Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το στάδιο της υπόθεσης που έπρεπε να περάσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, ο οποίος έλειπε στο εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες, να μπαίνει τελικώς κανονικά. Έτσι αυτή τη στιγμή, το θέμα βρίσκεται πια στο Υπουργείο Εσωτερικών για την τελική του διευθέτηση. Και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των στενών συνεργατών του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Κατσαρό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει γραφτεί η τελική απόφαση παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείου προς το Δήμο Λέσβου.

Που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε από την ενημέρωση της δημοτικής αρχής, θα εκδοθεί με συναπόφαση των συναρμοδίων Υπουργείων Ναυτιλίας και Εσωτερικών. «Η απόφαση συντάσσεται, όπως μας ενημερώνουν αρμοδίως, και περιμένουμε πια από το Υπουργείο να μας πει για το τι μέλλει γενέσθαι. Θεωρούμε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε εξέλιξη…», σχολίασε στο «Ε» ο κ. Κατσαρός για το θέμα, που πλέον έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για το πώς θα εφαρμοστεί η περιβόητη παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο.

Και φυσικά έχουν ενδιαφέρον και μία σειρά από άλλα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον και της σημερινής διοίκησης του Ταμείου, η οποία δεν έχει σχολιάσει ως σήμερα τη διαφαινόμενη παραχώρηση προς το Δήμο.

Φέρνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο


Έντονη κινητικότητα παρά τις ημέρες των εορτών, παρατηρείται όμως και σε ό,τι αφορά στο «μέτωπο ΤΑΙΠΕΔ». Παρά το ότι ο δήμαρχος μιλώντας στο «Ε» μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου, κ. Πιτσιόρλα, είχε εκτιμήσει πως η δημοπρασία για την εξαγορά της περιουσίας του πάρκινγκ αλλά και του αρχοντικού «Κατσάνη», θα γινόταν μέσα στο Γενάρη, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν τα τέλη Φλεβάρη με τις αρχές Μάρτη, για πιθανή περίοδο εκκίνησης του διαγωνισμού. Ωστόσο ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών δεν δείχνουν διάθεση να χάσουν χρόνο και ετοιμάζουν ήδη τεκμηριωμένη εισήγηση για την προοπτική συμμετοχής στο διαγωνισμό, προκειμένου να ενημερωθεί και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εισήγηση αυτή μάλιστα, αναμένεται να έρθει σε επερχόμενη συνεδρίαση, μαζί με τη σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού, ώστε να βγει το ποσό που απαιτείται για τη δημοπρασία. Μάλιστα στο Δήμο έχουν φροντίσει να πληροφορηθούν για τα πάντα σε ό,τι αφορά τη δημοπρασία και το τι προβλέπει η διαδικασία, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να βγάλουν εγγυητική επιστολή. Σε ό,τι αφορά το κόστος του πάρκινγκ, που βρίσκεται σήμερα στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey