2.417 θέσεις εργασίας για πέντε μήνες

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

15/07/2015 - 14:52

Ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών.

Ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες: 1) Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 2) Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς 3) Μακροχρόνια άνεργοι 4) Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους 5) Άνεργοι άνω των 29 ετών.

Οι άνεργοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μία αίτηση συμμετοχής ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Όσοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω συστήματος πιστοποίησης Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βασική προϋπόθεση να διαθέτουν κωδικούς στο TAXISnet.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στις κατά τόπους υπηρεσίες του οργανισμού, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι: α) άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτωμένων τέκνων ΑμεΑ.

Τα κριτήρια κατάταξης ανέργων
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες 2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ή της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες 3) Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω

4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό 5) Την ηλικία 6) Τον αριθμό ανήλικων τέκνων 7) Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Η επιλογή των ωφελούμενων του προγράμματος θα γίνει με μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey