Για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση

Συνεδριάζει αύριο η ΠΕΔ

18/11/2014 - 15:11

Την πρώτη της συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου (ΠΕΔ), στα γραφεία της στην οδό Καραντώνη.

Την πρώτη της συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου (ΠΕΔ), στα γραφεία της στην οδό Καραντώνη.

Σήμερα το πρωί αναμένεται συνάντηση του προέδρου της Ένωσης, δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, με τον αντιπρόεδρο, Στρατή Τζιμή, για τη διαμόρφωση της τελικής ατζέντας των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να παρευρεθούν και τα 15 μέλη του Δ.Σ..

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό να παραστούν όλοι οι δήμαρχοι από τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, και έτσι αναβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, πέραν του δημάρχου Λέσβου που είναι πρόεδρος, και των Στρατή Τζιμή και Πολύδωρου Λαμπρινούδη που έχουν εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα αντίστοιχα, συμμετέχουν ακόμη ο δήμαρχος Σάμου Μιχαήλ Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, ο δήμαρχος Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και οι δήμαρχοι Φούρνων και Ικαρίας Γιάννης Μαρούσης και Σταμούλος Στυλιανός, αντίστοιχα.

Ακόμη συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χίου Ιάκωβος Αμύγδαλος και Σάμου Κωνσταντίνος Βογιατζής, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λέσβου Στρατής Καραγεωργίου και Νίκη Τσιριγώτη.

Στην ημερήσια διάταξη θα συσταθούν τα Τοπικά Παραρτήματα της ΠΕΔ, το πρόγραμμα δράσης της, ενώ θα γίνει ο ορισμός εκπροσώπων σε συμβούλια και επιτροπές. Μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητηθεί η διεκδίκηση πόρων μέσω ΚΑΠ, που είναι ζητούμενο για κάθε νησιωτικό δήμο και ειδικά για αυτόν της Λέσβου, που προσφάτως κατέθεσε τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey