Γαληνός σε όλο το νησί

05/09/2014 - 15:55

Προαναγγέλλοντας τη συνεχή και κυρίως άμεση επαφή του με τους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους, τους τοπικούς συμβούλους, αλλά και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους στους οποίους έχει αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στις επί μέρους δημοτικές ενότητες, 

Προαναγγέλλοντας τη συνεχή και κυρίως άμεση επαφή του με τους γεωγραφικούς του αντιδημάρχους, τους τοπικούς συμβούλους, αλλά και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους στους οποίους έχει αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στις επί μέρους δημοτικές ενότητες, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ξεκίνησε χθες μία σειρά περιοδειών στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσει κατ’ ιδίαν τα κυριότερα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στις πρώτες ημέρες της θητείας του στις «επαρχιακές» δημοτικές ενότητες και να προωθήσει σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους τις άμεσες δράσεις του προγράμματός του για την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου.

Επισκεπτόμενος διαδοχικά τις Δημοτικές Ενότητες Μολύβου, Μανταμάδου, Καλλονής και Αγίας Παρασκευής, ο δήμαρχος είχε συνεργασία με τους γεωγραφικούς αντιδημάρχους Μολύβου Στέφανο Αποστόλου και Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο και τόνισε στο «Ε» πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση της δημοτικής αρχής είναι η κινητοποίησή της στο σύνολό της για την καταγραφή των κύριων προβλημάτων και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου σε όλη την επικράτεια, ως κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Χρειάζεται δουλειά…»

Από νωρίς το πρωί, ο νέος δήμαρχος που προεκλογικά είχε διατρανώσει σε κάθε τόνο πως ναι μεν είναι μεγάλος ο καλλικράτειος Δήμος Λέσβου, ωστόσο υπάρχει τρόπος με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό, αλλά και την καλή θέληση όλων να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πολίτη, ξεκίνησε έναν πρώτο γύρο περιοδειών στο νησί, ξεκινώντας από τη Δημοτική Ενότητα του Μολύβου. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε στο Μόλυβο με το γεωγραφικό αντιδήμαρχο Στέφανο Αποστόλου, παρουσία και των τοπικών συμβούλων της Ενότητας, αποκόμισε μία πρώτη εικόνα των αναγκών της περιοχής και των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των εκεί υπηρεσιών του Δήμου.

«Ευελιξία και πρώτα ο πολίτης…»

Στις συζητήσεις του δε, τόσο με τον αντιδήμαρχο κ. Αποστόλου, όσο και με τους τοπικούς συμβούλους της περιοχής και τους υπαλλήλους του Δήμου, τόνισε πως απαιτείται η συγκέντρωση και η κινητοποίηση όλων, ειδικά αυτές τις πρώτες μέρες, για τον καλύτερο προγραμματισμό των δράσεων. Ο δήμαρχος επανέλαβε στους συνεργάτες του στη Δημοτική Ενότητα του Μολύβου πως απαιτείται από όλους ευελιξία για να μην «κολλάνε» υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, τονίζοντας ειδικά προς τους τοπικούς συμβούλους πως προς αυτή την κατεύθυνση τους έχει δώσει αυξημένες και συγκεκριμένες «γραφειοκρατικές» αρμοδιότητες.

Ο αντιδήμαρχος Μολύβου, από την πλευρά του, που συνόδευσε τον κ. Γαληνό και στην επίσκεψη που ακολούθησε στο Μανταμάδο, τόνισε στο «Ε»: «Τίθεται σε εφαρμογή άμεσα ο προγραμματισμός μας, για να μπορέσει ο πολίτης να έχει ακόμα και τα στοιχειώδη, χωρίς να θέλω να επεκταθώ στο γιατί το λέω αυτό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε με τα προβλήματα που κατ’ αρχήν έχουμε αξιολογήσει και προχωρούμε στο να δώσουμε άμεσα λύσεις».

Η περιοδεία του δημάρχου, ωστόσο, συνεχίστηκε και στη Δημοτική Ενότητα της Καλλονής η οποία περιελάμβανε επίσκεψη και στην Αγία Παρασκευή και συνάντηση με το γεωγραφικό αντιδήμαρχο Καλλονής, Ταξιάρχη Βέρρο, παρουσία και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου της Αγίας Παρασκευής, Φωκίωνα Θεοδώρου, και των τοπικών συμβούλων της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος επανέλαβε τις προτεραιότητες που τίθενται για την εξυπηρέτηση του πολίτη από τη νέα δημοτική αρχή και δήλωσε ικανοποιημένος από τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε.

Άμεσες οι παρεμβάσεις στην Καλλονή

Ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Ταξιάρχης Βέρρος, μιλώντας στο «Ε» για τη συνάντηση με το Σπύρο Γαληνό, υποστήριξε πως από την πρώτη μέρα της θητείας της νέας δημοτικής αρχής ξεκίνησαν οι διαδικασίες καθαρισμού των σχολείων της Καλλονής (οι οποίες ολοκληρώνονται άμεσα) και οπωσδήποτε πριν την έναρξη των μαθημάτων, αλλά και των δρόμων της πόλης. Ενημέρωσε επίσης το δήμαρχο πως επόμενη προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών εν όψει χειμώνα και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του λεκανοπεδίου που ταλαιπωρείται στις έντονες βροχοπτώσεις από πλημμύρες. «Είναι σημαντικό πως ο νέος δήμαρχος δείχνει στην πράξη πως είναι κοντά σε όλο το Δήμο και πραγματοποιεί από τώρα επισκέψεις στις δημοτικές ενότητες. Εδώ στην Καλλονή έχουμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς τις παρεμβάσεις μας για να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα, αλλά και να ξεκινήσουμε συγκεκριμένες δράσεις για το καλό της Ενότητας, όπως είναι η προώθηση της μελέτης του κυκλοφοριακού, που σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και προχωρούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος.

«Λέσβος, όπως η Μυτιλήνη…»

Ο δήμαρχος Λέσβου, κάνοντας έναν απολογισμό της εικόνας του από την επίσκεψή του στις ενότητες Μολύβου και Καλλονής, δήλωσε στο «Ε» ικανοποιημένος από τη διάθεση όλων των συνεργατών του, αλλά και των υπαλλήλων, να συνεισφέρουν και τόνισε ξανά πως απαιτείται κινητοποίηση όλων για να γίνει αποτελεσματική η διοίκηση και λειτουργία του Δήμου. Παράλληλα, προανήγγειλε νέο γύρο επισκέψεων στις δημοτικές ενότητες του νησιού τις επόμενες ημέρες, αλλά και συνεχή επαφή άμεσα και έμμεσα με τους αντιδημάρχους του. «Είμαστε σε μία πρώτη φάση, που εντοπίζουμε προβλήματα, διευθετούμε άμεσες υποχρεώσεις και αποτυπώνουμε τις ανάγκες της κάθε δημοτικής ενότητας. Είμαι ικανοποιημένος από τη διάθεση όλων μας στο ξεκίνημά μας αυτό και είναι δεδομένο πως θέλω και θα επιδιώξω τη συνεχή επαφή μου με όλες τις δημοτικές ενότητες. Το έχω ξαναπεί πως επιδίωξή μας είναι να απολαμβάνουν όλοι οι Λέσβιοι αυτά που απολαμβάνουν ως δεδομένα οι Μυτιληνιοί και γι’ αυτό θέλω τη συνεργασία όλων, τόσο των αντιδημάρχων, όσο και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και τοπικών συμβούλων, δίνοντάς τους την ευελιξία μέσω αρμοδιοτήτων να κινούνται αποτελεσματικά και άμεσα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey