Η Αθηνά Ιωσηφέλλη αναλαμβάνει τους τομείς της Νεολαίας, του Εθελοντισμού και της Εξυπηρέτησης Πολιτών

Μια αντιδήμαρχος 26 ετών!

05/09/2014 - 15:51

Η νεώτερη αντιδήμαρχος, Αθηνά Ιωσηφέλλη, ανέλαβε από το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό -και την εμπιστεύεται απολύτως,

Η νεώτερη αντιδήμαρχος, Αθηνά Ιωσηφέλλη, ανέλαβε από το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό -και την εμπιστεύεται απολύτως, όπως μας είπε ο ίδιος- ένα νέο τομέα για το Δήμο Λέσβου. Η 26χρονη αντιδήμαρχος έχει αναλάβει τον τομέα των Εθελοντικών Οργανώσεων, της Νέας Γενιάς και της Εξυπηρέτησης του Πολίτη και ήδη έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του προγράμματος που είχε προεκλογικά ανακοινωθεί από την παράταξη «Μόνο για τη Λέσβο» του κ. Γαληνού.

«Επιλέξαμε μία νέα και εθελόντρια για να εκπροσωπήσει τους νέους και να συντονίσει, αλλά και να ενισχύσει τον τομέα του εθελοντισμού», τόνισε ο κ. Γαληνός. Η κ. Ιωσηφέλλη γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1987 και μεγάλωσε στο Μεσότοπο έως το 2005, απ’ όταν μένει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Διετέλεσε εθελόντρια στην Πυροσβεστική από το 2007 έως το 2009 και δηλώνει έτοιμη να βάλει το λιθαράκι της ώστε να οργανωθούν καλύτερα οι τομείς αρμοδιότητάς της.

«Εθελοντικές Οργανώσεις»

Τις επόμενες μέρες, η κ. Ιωσηφέλλη θα προχωρήσει σε συνάντηση με όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού. «Μαζί με το δήμαρχο, θα έχουμε επικοινωνία με τους εθελοντές, που εκτελούν πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει αφενός να αναδειχτεί και αφετέρου να προσελκύσει και άλλους πολίτες. Θα επικεντρωθούμε στους ήδη υφιστάμενους τομείς του εθελοντισμού, αλλά και στην πυρασφάλεια, τις δεντροφυτεύσεις, τον καθαρισμό των παραλιών και άλλα», αναφέρει στην εφημερίδα μας η αντιδήμαρχος. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Γαληνός έχει ήδη μιλήσει με εθελοντές στην περιοχή της Μήθυμνας και της Καλλονής, οι οποίοι, όπως μας είπε «είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά».

«Κατ’ αρχήν ο νέος τομές που αφορά τον εθελοντισμό, έχει να κάνει και με την απόδοση τιμής από την πλευρά μας στους συμπολίτες μας που βοηθούν τόσα χρόνια το Δήμο, μέσα σε συνθήκες δύσκολες τόσο για το νησί μας, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Εμείς, ζητάμε να παρεμβαίνουμε πιο συντονισμένα και είμαι βέβαιος ότι η κ. Ιωσηφέλλη, που έχει την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη μου, ως εθελόντρια θα φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή», κατέληξε σχετικά ο κ. Γαληνός.

«Τοπικά Συμβούλια Νέων»

Σε ό,τι αφορά στον τομέα Νέας Γενιάς, η αρμόδια αντιδήμαρχος δήλωσε στο «Ε»: «Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν τοπικά συμβούλια νέων τουλάχιστον σε όλους τους πρώην δήμους, αν όχι και στις τοπικές κοινότητες. Οι ιδέες και η συμβολή τους είναι σημαντικές και αναγκαίες, τόσο για να εκπροσωπούνται από το Δήμο, όσο και για να προτείνουν αλλαγές». Ο δήμαρχος Λέσβου ανέφερε ότι τα τοπικά συμβούλια νέων «είναι ένας θεσμός που προβλέπεται ακόμα και από τον “Καλλικράτη”, αλλά για μας είναι σημαντικός γιατί θέλουμε τη νεολαία δίπλα μας, να συμβάλλει με τις προτάσεις της».

«Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών»

Ο κ. Γαληνός προσέθεσε μία ακόμα αλλαγή που φέρνει στο Δήμο. «Μέσα στο Δημαρχείο Λέσβου θα λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ξεχωριστό από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αποκλειστικά για θέματα του Δήμου. Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν εγγράφως το αίτημά τους, να καταγγέλλουν, να προχωρούν σε ερωτήσεις και να απευθύνονται στο Δήμο για οποιαδήποτε υπόθεση, με τα στοιχεία τους. Από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη θα λαμβάνουν τις απαραίτητες απαντήσεις εγγράφως, είτε ταχυδρομικώς είτε ηλεκτρονικώς με e-mail».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey