Διαμαρτύρονται στις Εργατικές Κατοικίες της Καλλιθέας για το κλείσιμο μιας παιδικής χαράς

Άρχισαν τα όργανα…

08/07/2014 - 15:28

Οι πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων άρχισαν να καταγράφονται για το ζήτημα των παιδικών χαρών, καταγγέλλοντας πως δεκάδες παιδιά δε θα έχουν πρόσβαση πλέον σε τόπους αναψυχής.

Οι πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων άρχισαν να καταγράφονται για το ζήτημα των παιδικών χαρών, καταγγέλλοντας πως δεκάδες παιδιά δε θα έχουν πρόσβαση πλέον σε τόπους αναψυχής.

Ζητούν μάλιστα από τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε παρεμβάσεις ακολουθώντας τη λογική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» και να αποκαταστήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες παιδικές χαρές.

Προσφάτως, κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Καλλιθέας ενημέρωσαν το Δήμο εγγράφως για την κατάσταση της παιδικής χαράς της περιοχής τους, ζητώντας να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων της.

Απογοητευτικό και σημαίνον ουσιαστικά το κλείσιμό της, ήταν το αποτέλεσμα της αυτοψίας στην παιδική χαρά στις Εργατικές Κατοικίες τις Καλλιθέας, στην οδό Κορτέση.

Με σχετικό έγγραφο, η μηχανικός Ευαγγελία Πελέκου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου πως στη συγκεκριμένη παιδική χαρά τα όργανα παρουσιάζουν φθορές, άλλα από αυτά είναι κατεστραμμένα και πρέπει να απομακρυνθούν και το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκριση καταλληλότητας του χώρου της από την Επιτροπή Παιδικών Χαρών.

Καταργείται
Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, αυτό ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει διαβεβαίωση από το Δήμο (πράγμα που ζήτησαν οι κάτοικοι) ότι θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η έγκριση καταλληλότητας της παιδικής χαράς.

Η Ασπασία Λεβεντέλλη, κάτοικος των Εργατικών Κατοικιών της Καλλιθέας, είπε στο «Ε»: «Η γειτονιά έχει δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και η παιδική χαρά είναι απαραίτητη για την περιοχή. Πολλά χρόνια τώρα και παρά τις εκκλήσεις μας, ο Δήμος δεν ασχολήθηκε να φτιάξει τα όργανα και να περιποιηθεί το χώρο. Ακόμα και τα χόρτα που πριν λίγες ημέρες τα έκοψαν, τα έχουν παρατήσει σε μια γωνιά της παιδικής χαράς.

Πολύ φοβάμαι πως λόγω της γενικότερης αναταραχής, θα βρεθεί η ευκαιρία να καταργήσουν τελείως την παιδική χαρά και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε στη γειτονιά. Οι παρεμβάσεις που χρειάζονται, δεν είναι μεγάλες σε κόστος και τα παιδιά που παίζουν εδώ καθημερινά, είναι δεκάδες».

Ασαφής εικόνα
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Λέσβου έχει ζητήσει εξάμηνη παράταση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιληφθεί συνολικά του ζητήματος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής συγκεκριμένη λίστα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στις παιδικές χαρές που θα διατηρηθούν και ποιες από αυτές θα καταργηθούν.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, η λίστα αυτή είναι υπό διαμόρφωση και θα περιλαμβάνει και τις 157 παιδικές χαρές που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο το νησί. Η κατάργηση αρκετών θεωρείται δεδομένη και κυρίως στις περιπτώσεις που υπάρχουν απλά κάποια λιγοστά όργανα τοποθετημένα και έχουν χρόνια να συντηρηθούν, με αποτέλεσμα να είναι πλέον άχρηστα.

Το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιες παιδικές χαρές θα παραμείνουν, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών της Καλλιθέας. Η κ. Λεβεντέλλη τόνισε: «Θέλουμε από το Δήμο Λέσβου να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να μας πει τι θα κάνει με τη δική μας παιδική χαρά. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμμία απάντηση μέχρι τώρα, από όσους έχουμε απευθυνθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey