Έκκληση απ’ το Σύλλογο Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ

«Επιτακτική ανάγκη να υπάρξει διοίκηση»

26/02/2014 - 15:12

Τα σοβαρότατα προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα επειδή δεν υπάρχει νομίμως συγκροτημένο διοικητική συμβούλιο επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, που έχει ως θέμα και τον ορισμό πολίτη στη διοίκηση της Επιχείρησης.

Τα σοβαρότατα προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα επειδή δεν υπάρχει νομίμως συγκροτημένο διοικητική συμβούλιο επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, που έχει ως θέμα και τον ορισμό πολίτη στη διοίκηση της Επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι με την παρέμβασή τους υποστηρίζουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις, κάτι που προϋποθέτει σήμερα το απόγευμα να περάσει η πρόταση ορισμού.

Όπως έχει γράψει το «Ε», η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ορισμό ως πολίτη του Γιάννη Τσακίρη κρίθηκε άκυρη, επειδή το θέμα είχε μπει ως εκτός ημερήσιας διάταξης και πέρασε με σχετική κι όχι με απόλυτη πλειοψηφία (23 στους 45 συμβούλους), όπως προβλέπεται για θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Για αυτό και η συζήτηση επαναλαμβάνεται σήμερα, με το θέμα γραμμένο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Δεύτερη έκκληση
Ο Σύλλογος Εργαζομένων τής ΔΕΥΑΛ είχε ασχοληθεί και τον περασμένο Οκτώβριο με τη συγκρότηση της διοίκησης, ενώ τώρα επανερχόμενος τονίζει πως μετά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, η ΔΕΥΑΛ δεν έχει νόμιμη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της λόγω ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

«Κατά συνέπεια, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου πρέπει να επανέλθει και να ορίσει εκπρόσωπο δημότη, ούτως ώστε το Δ.Σ. τής ΔΕΥΑΛ να έχει νόμιμη συγκρότηση», σημειώνει η διοίκηση του Συλλόγου απευθυνόμενη στον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι επιτακτική η ολοκλήρωση της διαδικασίας, το συντομότερο δυνατόν, διότι υπάρχουν θέματα, όπως η έγκριση των τιμών ύδρευσης-αποχέτευσης των Δημοτικών Κοινοτήτων Μανταμάδου και Λουτροπόλεως Θερμής από το Δ.Σ. τής ΔΕΥΑΛ και το Δημοτικό Συμβούλιο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνταξη του ενιαίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 της ΔΕΥΑΛ».

Επίσης ως επείγουσα χαρακτηρίζουν την αντιμετώπιση της παρέμβασης απ’ τη ΔΕΥΑΛ στο έργο που εκτελείται στον εθνικό δρόμο Μόριας - Λάρσου και το οποίο ανέδειξε προσφάτως το «Ε».

«Η ΔΕΥΑΛ για να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις και να λειτουργήσει εύρυθμα, πρέπει να τηρηθούν οι οριζόμενες από την κείμενη νομοθεσία προθεσμίες έγκρισης του προϋπολογισμού της», σημειώνει τέλος ο Σύλλογος, ζητώντας απ’ το Συμβούλιο κατανοώντας τη δυσκολία της Επιχείρησης, να φροντίσει για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ορισμού δημότη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey