Παγγεραγωτικό κάλεσμα ενότητας και ανατροπής από ανεξάρτητη, υπό συγκρότηση, δημοτική κίνηση

«Να ξεφύγουμε απ’ τον καναπέ…»

24/12/2013 - 23:27

Ούτε πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι προοπτικές ο ενιαίος Δήμος να σπάσει σε περισσότερους, 20 πολίτες απ’ την περιοχή της Γέρας, δηλώνουν παρόντες και έτοιμοι να ξεφύγουν απ’ τη λογική του καναπέ, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στα δημοτικά πράγματα.

Ούτε πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι προοπτικές ο ενιαίος Δήμος να σπάσει σε περισσότερους, 20 πολίτες απ’ την περιοχή της Γέρας, δηλώνουν παρόντες και έτοιμοι να ξεφύγουν απ’ τη λογική του καναπέ, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στα δημοτικά πράγματα.

Μάλιστα, όπως μας είπαν υπογράφοντες την κίνηση, επιδίωξή τους είναι να φτάσουν έως την κάλπη έτσι ώστε να διεκδικήσουν λύσεις για τα ζητήματα που απασχολούν όλη τη Δημοτική Ενότητα Γέρας. Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση για την οποία και απευθύνουν παγγεραγωτικό κάλεσμα ενότητας και ανατροπής, θα πραγματοποιηθεί στις 11 του Γενάρη. 

Η ανακοίνωση απευθύνεται στις Γεραγώτισσες και στους Γεραγώτες, και οι δημότες που υπογράφουν δηλώνουν πως αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων «που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο και βιώνουμε καθημερινά την εγκατάλειψη, την έλλειψη ενδιαφέροντος της κεντρικής δημοτικής εξουσίας, την αδυναμία παρέμβασης των αντιπροσώπων μας υπέρ της περιοχής μας, την ισοπέδωση και την κατάφωρη απαξίωση των δικαιωμάτων μας».

Τα προβλήματα και οι παθογένειες της καθημερινότητάς είναι ιδιαίτερα οξυμένα και δεν διαφαίνεται καμιά διάθεση επίλυσής τους, αντίθετα αυτά καθημερινά επιτείνονται, όπως υποστηρίζουν, περιγράφοντας την κατάσταση και πιο συγκεκριμένα, όπως λένε:

- Το δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης λειτουργεί υπό απαράδεκτες συνθήκες με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. 

- Τα σκουπίδια μας πνίγουν. 

- Η χωματερή της περιοχής έκλεισε χωρίς εναλλακτική πρόταση για την εναπόθεση αδρανών υλικών. 

- Η αγροτική οδοποιία καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους. 

- Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δείχνουν σημάδια εγκατάλειψης. 

- Η ανάπτυξη της περιοχής με έργα καίρια και απαραίτητα, θυμίζει... ανέκδοτο! 

Δικαίωμα στην ανάπτυξη

«Η αγωνία, το ενδιαφέρον και η ανιδιοτελής αγάπη για τη Γέρα, μάς οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κίνησης, με μοναδικό στόχο και όραμα να καταφέρει επιτέλους ο τόπος μας να αποκτήσει όσα του αξίζουν και δικαιούται, αλλά του τα έχουν στερήσει», τονίζουν σημειώνοντας ότι ο μόνος δρόμος για την αναγέννηση της περιοχής είναι η ενότητα και η συσπείρωση των χωριών και η δυναμική παρέμβαση, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, υπέρ της αποκέντρωσης, της αλληλεγγύης, της εξυγίανσης και της εντιμότητας, της ανανέωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Μετέχοντες στην κίνηση δήλωσαν αγανακτισμένοι και μετανιωμένοι απ’ την έως τώρα συμμετοχή τους στα κόμματα, σημειώνοντας ότι οι 20 υπογράφοντες προέρχονται απ’ όλο το φάσμα των δημοκρατικών κομμάτων. 

«Ήδη απ’ το καλοκαίρι, μερικοί συντοπίτες σκεφτόμασταν πόσο αναγκαίο είναι να ξεφύγουμε απ’ τον καναπέ, να σταματήσουμε να είμαστε απαθείς σ’ ό,τι μας αφορά», μας είπε ο Παράσχος Αφαλωνιάτης, ελεύθερος επαγγελματίας, υπογραμμίζοντας πως «ανάμεσά μας δεν υπάρχει κανείς που να παίρνει γραμμή από κανένα κόμμα, αλλά και ούτε θέλουμε να έχουμε κόμματα μαζί μας. Επιθυμούμε να αλλάξει η κατάσταση και θα δουλέψουμε για αυτό ως ανεξάρτητοι». 

Δράση τώρα 

Στο κάλεσμα που απευθύνουν οι 20 υπογράφοντες, εκφράζουν την πίστη τους πως η κριτική δεν αρκεί, γιατί χρειάζεται συμμετοχή και δράση για να ξεφύγει ο τόπος από την κατάσταση που βιώνει.

«Δεν πρέπει να αδιαφορούμε περιμένοντας από τους άλλους να τολμήσουν, δεν υπάρχουν άλλωστε τα χρονικά περιθώρια να αφεθούν τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης να λιμνάζουν, γιατί δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χρόνος από το ΤΩΡΑ!», υπογραμμίζουν εξηγώντας πως δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά κάτοικοι με αγωνία, όραμα και αγάπη για τη Γέρα και αποφασισμένοι όλοι να δώσουν περισσότερα από ό,τι μπορεί ο καθένας τους, για να βοηθήσουν τον τόπο τους και να αποκτήσουν οι Γεραγώτες το βιοτικό επίπεδο που τους αξίζει! 

«Καλούμε όλους τους Γεραγώτες που έχουν ίδιες ή παρόμοιες ανησυχίες με μας, να συμπορευθούμε, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να βγούμε από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει η περιοχή μας και να της δώσουμε ώθηση για ανάπτυξη, για να γίνει η Γέρα μας το καμάρι μας και ο τόπος που σ’ αυτόν θα χαιρόμαστε να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας», τονίζουν απευθύνοντας πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», στον Παπάδο της Γέρας. 

Το κείμενο με την προτροπή «Γεραγώτη, μην μένεις άλλο απαθής, έλα να ενώσουμε τις απόψεις, τις αγωνίες και τη φωνή μας» υπογράφουν οι: 

Αρτακιανός Κώστας, Αγρότης 

Αφαλωνιάτης Παναγιώτης, Πυροσβέστης 

Αφαλωνιάτης Παράσχος, Ελεύθερος Επαγγελματίας 

Βέτσος Ερμόλαος, Φαρμακοποιός 

Βλοτινού Βασιλική, Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας 

Γαβάνας Γιώργος, Έμπορος 

Γιαλούρης Παναγιώτης, Έμπορος 

Γλιγλής Γρηγόρης, Καλλιεργητής 

Ζορμπάς Γιώργος, Δάσκαλος 

Κλαρομένος Γιώργος, Γραφίστας 

Κουβέρης Παναγιώτης, Ασμχος Ε.Α. 

Κούμπας Παναγιώτης, Εκπαιδευτής Υπ/ίων Οδηγών 

Κρητικού Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός 

Μυταρέλης Παναγιώτης, Καθηγητής 

Συμανής Δημήτριος, Επιχειρηματίας 

Τάκος Θεοφάνης, Κεραμίστας 

Τσουπή Μαρία, Έμπορος 

Χατζέλλης Νότης, Εργολάβος Οικοδομών 

Ψαρρός Δημοσθένης, Συνταξιούχος Δάσκαλος 

Ψωμάς Σπύρος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Επιχειρηματίας

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey