Σωστή απογραφή προσωπικού και 83 νέες προσλήψεις ζητά ο δήμαρχος Λέσβου απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών

«Ούτε ένας υπάλληλος σε κινητικότητα»

20/12/2013 - 16:37

Ούτε δύο 24ωρα δεν κράτησε η αναστάτωση που προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος σ’ όλους τους δήμους της χώρας, με τα όσα δημοσιοποίησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε σχέση με τη διαδημοτική κινητικότητα.

Ούτε δύο 24ωρα δεν κράτησε η αναστάτωση που προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος σ’ όλους τους δήμους της χώρας, με τα όσα δημοσιοποίησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε σχέση με τη διαδημοτική κινητικότητα. Σε απόρροια των αντιδράσεων των αυτοδιοικητικών, που ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι διά της ΚΕΔΕ, αλλά και των συνδικαλιστών των δημοτικών υπαλλήλων, ο υπουργός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης πως θα εξεταστούν εκ νέου τα στοιχεία που αφορούν στο υπαλληλικό δυναμικό των δήμων. Στην πράξη. όπως προέκυψε και σε τοπικό επίπεδο απ’ την επιστολή του δημάρχου Λέσβου, το Υπουργείο σχεδίασε τη διαδημοτική κινητικότητα σε λάθος στοιχεία, που σπεύδει τώρα να επικαιροποιήσει.

Ο δήμαρχος Λέσβου, με επιστολή του προς τον κ. Γρηγοράκο τονίζει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τα σωστά στοιχεία της δύναμης των υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας πως ούτε ένας υπάλληλος δεν πρέπει να μπει σε κινητικότητα. Αντιθέτως, ο Δημήτρης Βουνάτσος τονίζει πως υπάρχει άμεσα αναγκαιότητα για νέες προσλήψεις.

Ολοένα μειώνεται…
Σε απάντηση σχετικού εγγράφου του Υπουργείου, καθώς και των όσων συζητήθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, στη συνάντηση του κ. Γρηγοράκου με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, όπου ο Δήμος Λέσβου εκπροσωπήθηκε απ’ το Δημήτρη Μπουρνού, στάλθηκαν χθες τα στοιχεία του προσωπικού του Δήμου Λέσβου, διότι - όπως τονίζει ο δήμαρχος στον υπουργό - «στη δική σας απογραφή εμφανίζονται αυξημένα, μα δυστυχώς ανακριβέστατα, προφανώς παλαιότατα στοιχεία».

Ο δήμαρχος επισημαίνει ακόμη πως η Λέσβος είναι ο μοναδικός δήμος με τη μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια στην Ελλάδα (1.636 τ.χλμ.), με 13 δημοτικές ενότητες, 73 δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με πληθυσμό 90.000 κατοίκωνπερίπου, που έχει τόσο μικρό αριθμό υπαλλήλων.

«Με το πλήθος δε των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θεωρούμε αδύνατη πλέον τη στοιχειωδώς αποτελεσματική συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Λέσβου με το υπάρχον προσωπικό που διαρκώς μειώνεται, και την προσφορά των πρεπουσών υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας, το οποίο, την 31η Δεκεμβρίου 2013, θα είναι 530 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων, έναντι πολύ μεγαλύτερου αριθμού κατά τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου μας», τονίζει ο κ. Βουνάτσος, που χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου με τη διαδημοτική κινητικότητα και απαιτεί για ακόμη μια φορά την άμεση ενίσχυση του Δήμου με προσωπικό.

83 προσλήψεις
Ο δήμαρχος επικαλείται έγγραφό του απ’ το Σεπτέμβριο, με το οποίο - όπως λέει - «ζητούσαμε τις απολύτως αναγκαίες βάσει των κενών του εγκεκριμένου ΟΕΥ 83 προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις πιο βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες, αίτημα που η εκπλήρωσή του γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική».

Χθες, ο Δήμος Λέσβου υπέβαλε ξανά το ίδιο έγγραφο, «αίτημα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών», συνοδευόμενο με αναλυτικό πίνακα, ενώ προς ισχυροποίηση της επιχειρηματολογίας του δημάρχου για την ανάγκη νέων προσλήψεων, στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και έγγραφο του προϊστάμενου του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού Μητρώου και Διαδικασιών Προσωπικού, όπου φαίνεται αναλυτικά η κατάσταση των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου και των Ν.Π.Δ.Δ., πόσοι ήταν στην αρχή του έτους 2011 και πόσοι είναι σήμερα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey