Πίστωση 70.000 ευρώ διαθέτει ο Δήμος για εργασίες σε αθλητικούς χώρους της υπαίθρου

Βελτιώσεις σε 17 γήπεδα

07/08/2013 - 15:06

Η έγκριση των μελετών για την ανακαίνιση των περιφερειακών γηπέδων είναι ένα απ’ τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης των εργασιών σε 17 συνολικά αθλητικούς χώρους του νησιού.

Η έγκριση των μελετών για την ανακαίνιση των περιφερειακών γηπέδων είναι ένα απ’ τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης των εργασιών σε 17 συνολικά αθλητικούς χώρους του νησιού. Οι εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, αφορούν σε αναγκαίες βελτιώσεις που θα προετοιμάσουν τα γήπεδα για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν επιτόπιες επισκέψεις στα γήπεδα της λεσβιακής υπαίθρου, αρμοδιότητας της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας (οι αθλητικοί χώροι της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης υπάγονται στο νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού), κλιμακίου που προχώρησε στην καταγραφή των απαραίτητων εργασιών ανά γήπεδο.

Το κλιμάκιο αποτελείτο απ’ τον αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό, τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Λέσβου σε θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας Μάνο Σχοινάκη, τον πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου Χρήστο Βαθρακούλη και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου Παναγιώτη Βάλεση. Στη συνέχεια, ο Δήμος Λέσβου προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων προέβη στη σύνταξη μελέτης για το κάθε γήπεδο, στο οποίο και θα διεξαχθούν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Βατός, «υπάρχει διαθέσιμη πίστωση της τάξης των 70.000 ευρώ, η οποία και θα δοθεί για την επισκευή των γηπέδων, αποσκοπώντας στη βελτίωση των λειτουργικών και εμφανισιακών χαρακτηριστικών των αθλητικών χώρων, με απώτερο σκοπό τη συντήρηση των υφισταμένων υποδομών. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκεκριμένη συγκυρία, αφού στην πράξη δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα υποστήριξης-χρηματοδότησης των αναγκών των γηπέδων.».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάθεση των εργασιών, αν εγκριθεί η εισήγηση του αντιδημάρχου, θα είναι με απευθείας ανάθεση απ’ την Οικονομική Επιτροπή.

Στον πίνακα δημοσιεύουμε τα γήπεδα και την πίστωση που προβλέπεται βάσει των μελετών που έχουν εκπονηθεί για το κάθε ένα εξ αυτών.

«Χρειάζεται να επισημάνω ότι σε όλες τις επισκέψεις μας υπήρξε επιτόπια συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους φορείς του αθλητισμού κάθε χωριού, ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες του κάθε αγωνιστικού χώρου και ανάλογα να προγραμματίσουμε τι εργασίες πρέπει να γίνουν ώστε η νέα περίοδος να βρει έτοιμα τα γήπεδα της Λέσβου», τόνισε ο κ. Βατός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey