Νέες προσφυγές για το ΣΧΟΟΑΠ από ΤΕΕ, προέδρους κοινοτήτων, τουριστικούς επιχειρηματίες, φορείς και πολίτες

Άλλο «κουστούμι» θέλει η Καλλονή

29/03/2012 - 18:53

Μέχρι και τις 4 Απριλίου που λήγει η προθεσμία, αναμένεται να υποβληθούν πολλές ακόμη προσφυγές κατά της έγκρισης της β΄ φάσης τού ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής. Σε συνέχεια της προσφυγής που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Πατερέλλης και Δημήτρης Κάσσιος, με τις ίδιες αιτιάσεις υποβλήθηκαν ενστάσεις από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, φορείς και μεμονωμένους πολίτες.

Μέχρι και τις 4 Απριλίου που λήγει η προθεσμία, αναμένεται να υποβληθούν πολλές ακόμη προσφυγές κατά της έγκρισης της β΄ φάσης τού ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής. Σε συνέχεια της προσφυγής που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Πατερέλλης και Δημήτρης Κάσσιος, με τις ίδιες αιτιάσεις υποβλήθηκαν ενστάσεις από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, φορείς και μεμονωμένους πολίτες, οι οποίοι επιμένουν ότι το χωροταξικό «κουστούμι» που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Μαρτίου, δεν «εφαρμόζει» σωστά στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής.

Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση, η παράταξη του κ. Πατερέλλη, επικαλούμενη επτά συνολικά λόγους, ζήτησε την ακύρωση της απόφασης με την οποία και εγκρίθηκε η β΄ φάση τού ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης). Για το ίδιο θέμα κατέθεσαν χθες προσφυγές προς το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου 50 περίπου εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, προσέφυγαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανεμότιας Ευανθία Καφετζή, Κεραμίου Ροδόκλεια Παλαιολόγου, Παρακοίλων Παναγιώτης Τσιριπλής, Αρίσβης Δημήτρης Τσισκάκης, Άγρας Αναστάσιος Δένδης και Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης. Προσφυγές υποβλήθηκαν ακόμη απ’ τον πρόεδρο του Αλιευτικού Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Αγία Άννα», Νίκο Μυκονιάτη, από ιδιώτες επαγγελματίες, από πολίτες που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, από μεμονωμένους ξενοδόχους, αλλά και απ’ το Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Καλλονής.

Έρχονται κι άλλες
Όπως είπε στο «Ε» ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ για το θέμα τού ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής, Αντώνης Γώγος, έχει διαμορφωθεί το κείμενο της προσφυγής και θα υποβληθεί αίτημα ακύρωσης της έγκρισης και απ’ το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου τού ΤΕΕ.

Με δεδομένο ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στις 21 Μαρτίου, η περίοδος υποβολής των προσφυγών λήγει στις 4 Απριλίου και στο διάστημα αυτό αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ενστάσεις.

Η βασικότερη αιτία που προτάσσεται είναι ότι δεν ψήφισαν οι παριστάμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόεδροι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής, με αποτέλεσμα να εγκριθεί, μειοψηφούντος και του αντιδημάρχου Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση, μια μελέτη, για την οποία σε μεγάλο μέρος της η τοπική κοινωνία υποστηρίζει ότι είναι «κουστούμι» που δε ράφτηκε στα μέτρα της Καλλονής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey