Απ’ το στενό περιβάλλον του Δημήτρη Βουνάτσου η «χαριστική βολή» στη συνοχή της πλειοψηφίας

«Τον… πρόδωσαν οι φίλοι του»

14/12/2012 - 15:24

Γεωγραφικός αντιδήμαρχος, βγαίνοντας χθες τα ξημερώματα απ’ την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μονολογούσε φωναχτά πως «αυτό που έγινε, ήταν βαρύ χτύπημα για το δήμαρχο, γιατί τον πρόδωσαν οι φίλοι του, οι δικοί του άνθρωποι». Οι οποίοι, μπορούμε να υπογραμμίσουμε συνεχίζοντας το συλλογισμό του, έδωσαν και τη χαριστική βολή στη συνοχή της πλειοψηφίας, που άντεξε δεν άντεξε δύο χρόνια.

Γεωγραφικός αντιδήμαρχος, βγαίνοντας χθες τα ξημερώματα απ’ την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μονολογούσε φωναχτά πως «αυτό που έγινε, ήταν βαρύ χτύπημα για το δήμαρχο, γιατί τον πρόδωσαν οι φίλοι του, οι δικοί του άνθρωποι». Οι οποίοι, μπορούμε να υπογραμμίσουμε συνεχίζοντας το συλλογισμό του, έδωσαν και τη χαριστική βολή στη συνοχή της πλειοψηφίας, που άντεξε δεν άντεξε δύο χρόνια.

Ο Σταύρος Πολίτης, ο οποίος συνήθιζε να αποκαλεί «πολιτικό μπαμπά» το Δημήτρη Βουνάτσο, αλλά και ο δις κουμπάρος του, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, είναι οι «φρέσκιες διαρροές», που αν μη τι άλλο σίγουρα «μάτωσαν», πλήγωσαν και συναισθηματικά, περισσότερο το δήμαρχο από όλες τις προηγούμενες. Άλλωστε, όταν ξεκίνησε τον αγώνα για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής, μεταξύ των πρώτων συμμάχων του ήταν και οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, που δούλεψαν και στην προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Ενότητας».

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα της συνεδρίασης και της μεγάλης έντασης που προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Πολίτη, ο Προκόπης Γυμνάγος ήταν εκείνος που του γύρεψε - και μάλιστα με πρωτόγνωρη για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ένταση στη φωνή - το λόγο φωνάζοντας: «εσύ με έμπλεξες». Χρειάστηκε δε η παρέμβαση του Κώστα Αστυρακάκη για να αποφευχθεί η μεταξύ τους χειροδικία.

Σε αντίθεση με τους κ.κ. Πολίτη και Παρασκευαΐδη, σύμβουλοι όπως ο Απόστολος Πατέστος ή η Ταξιαρχούλα Πνακά ήταν απ’ την αρχή «ξένα σώματα» στο συνδυασμό Βουνάτσου, αφού η συμμετοχή τους σ’ αυτόν αποτέλεσε συγκυριακή συνεργασία, από αυτές που συνηθίζονται στην αυτοδιοίκηση και περίπου επέβαλλε ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης του ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Γιατί;
Μετά την υποβολή παραίτησης του κ. Πολίτη απ’ τη θέση του αντιδημάρχου Πλωμαρίου αμέσως μετά την ψηφοφορία για τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και απ’ την αλλαγή πλεύσης του κ. Παρασκευαΐδη, που εκδηλώθηκε ήδη απ’ την προηγούμενη συνεδρίαση με το θέμα της Ανθούλας Σουπιάδου - Βαμβουρέλλη, ακόμη και με αλλαγή εδράνου στο οποίο καθόταν ο σύμβουλος, άρχισαν τα ερωτηματικά και οι εικασίες για το τι συνέβαλε στην αλλαγή της στάσης τους.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Πολίτη, που εμφανιζόταν απομακρυσμένος απ’ τη δημοτική αρχή, και τον κ. Βουνάτσο (δε συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ απείχε σχεδόν από όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής), σχολιάζεται πως αν και δεν το ζήτησε ποτέ, επιθυμούσε διακαώς να πάρει - όπως και επί νομαρχίας Βουνάτσου - τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δήμαρχος που εμφανιζόταν ή να μην είναι ενήμερος για τα «θέλω» του φίλου του, ή να μην τον εμπιστεύεται σε έναν τέτοιο ρόλο εξ αιτίας της παρορμητικότητάς του (φέρεται να τον έχει χαρακτηρίσει «απασφαλισμένη χειροβομβίδα»), μάλλον έχει επιλέξει για την προεδρία τον Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Για τον κ. Παρασκευαΐδη, «casus belli» θεωρείται η συμπεριφορά του κ. Βουνάτσου απέναντι στην κ. Βαμβουρέλλη, όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ομοίως σύμφωνα με τη δική του τοποθέτηση στο Συμβούλιο, στο θέμα συζήτησης που είχε φέρει η Σοφία Δόλκα για το νομικό ορόσωπο Πολιτισμού και Άθλησης, θεωρούσε υποχρέωση της δημοτικής αρχής να διατηρήσει τη σύμβαση με τον ανιψιό του για τους αθλητικούς χώρους.

Πάντως ο Δημήτρης Βουνάτσος, το βράδυ της συνεδρίασης, ακούστηκε να λέει σε σύμβουλο της παράταξής του που τον πλησίασε: «εγώ είμαι πολιτικός και ξέρω, έχω μάθει να κάνω την καρδιά μου πέτρα», με ό,τι αυτό σημαίνει για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στους στενούς, έως πρότινος, φίλους του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey