Στο Χατζηδάκη ο Γιακαλής, παρόντος Αθανασίου, για ΕΣΠΑ, Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και έργα

«Έτρεξαν» τον οδικό άξονα προς Πέτρα

22/09/2012 - 16:07

Μια σειρά από ζητήματα που άπτονται του διευρυμένου πλέον και στα ζητήματα δημοσίων έργων Υπουργείου Ανάπτυξης, κι αφορούν στο Βόρειο Αιγαίο, συζήτησε με τον Κωστή Χατζηδάκη ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, παρόντος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Μια σειρά από ζητήματα που άπτονται του διευρυμένου πλέον και στα ζητήματα δημοσίων έργων Υπουργείου Ανάπτυξης, κι αφορούν στο Βόρειο Αιγαίο, συζήτησε με τον Κωστή Χατζηδάκη ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, παρόντος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου. Όλα δείχνουν πως μετά και τη συνάντηση, «πλησιάζει» χρονικά η ένταξη, την οποία έχει προαναγγείλει και ο Νίκος Σηφουνάκης, του δεύτερου μεγάλου οδικού άξονα της Λέσβου, από Καλλονή προς Πέτρα. Που σύμφωνα με την εγκεκριμένη χάραξη εδώ και χρόνια, θυμίζουμε πως ξεκινά απ’ τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής.

Στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο περιφερειάρχης έθεσε την αναγκαιότητα για την απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στη Λέσβο, ζήτησε κατ’ αρχάς την επίσπευση αξιολόγησης της πρότασης για το δρόμο Καλλονής - Πέτρας προκειμένου να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται το Υπουργείο για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ζήτησε νέα πίστωση για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά στη βελτίωση της εθνικής οδού Θερμής - Μανταμάδου, της οποίας η ωρίμανση έχει εδώ και χρόνια σταματήσει ελλείψει κονδυλίων.

Ο κ. Γιακαλής έθεσε ομοίως το θέμα προώθησης του σχεδίου δράσης «Άι-Στράτης - “Πράσινο Νησί”», ενώ επεσήμανε και τη σοβαρή εκκρεμότητα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το ποσό των 63 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Ο περιφερειάρχης έλαβε διαβεβαιώσεις απ’ τον κ. Χατζηδάκη πως θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις, για την εξεύρεση των αναγκαίων λύσεων.

Ο κ. Γιακαλής στο διάστημα της επίσκεψής του στην Αθήνα συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey