Ομαλοποιείται η προμήθεια πετρελαίου προς το Δήμο, αλλά…

Πνίγηκε η Καλλονή στα σκουπίδια

19/09/2012 - 15:19

Μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας, κι ενώ είχε ζητηθεί επιτακτικά απ’ τη δημοτική αρχή προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες να λύσουν το θέμα της πληρωμής μέρους των καυσίμων, ξεκίνησε η προμήθεια πετρελαίου απ’ το Δήμο. Έτσι, από χθες ξεκίνησε να ομαλοποιείται και η κατάσταση σε σχέση με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας, κι ενώ είχε ζητηθεί επιτακτικά απ’ τη δημοτική αρχή προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες να λύσουν το θέμα της πληρωμής μέρους των καυσίμων, ξεκίνησε η προμήθεια πετρελαίου απ’ το Δήμο. Έτσι, από χθες ξεκίνησε να ομαλοποιείται και η κατάσταση σε σχέση με την αποκομιδή των σκουπιδιών, εξ αιτίας της οποίας ολόκληρες περιοχές είχαν πνιγεί για μέρες σε σωρούς από αμάζευτα απορρίμματα.

Τη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο υπό το Δημήτρη Βουνάτσο και τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Ηλία Κουνιαρέλλη, Νίκου Κατράνη και Γιάννη Βατού, με στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Όπως μας μεταφέρθηκε, όλες τις προηγούμενες μέρες η Υπηρεσία επέμενε ότι για να πληρώσει έστω και έναντι τον προμηθευτή καυσίμων και έτσι να παράσχει πετρέλαιο για την κίνηση των απορριμματοφόρων, θα έπρεπε να συγκεντρωθούν όλα τα σχετικά παραστατικά απ’ όλες τις δημοτικές ενότητες (και τις 13), τα οποία είχε αρμοδίως ζητήσει από μέρες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, αλλά δεν είχαν αποσταλεί από κάποιες.

Μετά από ιδιαίτερες συγκρούσεις στη σύσκεψη (έγινε λόγος ακόμη και για καταγγελίες περί υπονόμευσης του έργου του Δήμου, ενώ υπήρξαν και απειλές-προειδοποιήσεις για απολύσεις), τελικά βρέθηκε λύση και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε ένα ποσόν έναντι στον προμηθευτή, ανοίγοντας τη δυνατότητα περί τους πέντε τόνους πετρελαίου να φτάσουν σταδιακά στα οχήματα του Δήμου.

«Αίσχος…»
Εξ αιτίας της έλλειψης καυσίμων και σε συνέχεια του διήμερου κλεισίματος λόγω των κινητοποιήσεων στην αυτοδιοίκηση, το πρόβλημα των σκουπιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο πρώην δήμαρχος Καλλονής Γιώργος Κυρατζής, μιλώντας στο «Ε», ανέφερε: «Αυτό που έζησε το κέντρο της Καλλονής, ήταν ένα πρωτοφανές και απαράδεκτο αίσχος, που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε. Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών, μέσα στο κέντρο, μέσα στην αγορά, εστία μόλυνσης και κινδύνου για τη μετάδοση ασθενειών, απορρίμματα που εμπόδιζαν τον κόσμο, ακόμη και να πάει στη λειτουργία την Κυριακή.»

Όπως συνέχισε ο κ. Κυρατζής, «δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη, ειδικά όταν σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Σκάλα Ερεσού, η αποκομιδή γινόταν κανονικά, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, ενώ στην Καλλονή την ίδια ώρα, ειλικρινά δεν μπορούσε να σταθεί άνθρωπος απ’ τη δυσοσμία».

Δυσφήμηση στον τουρισμό
Όμως, ακόμη και χθες που ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων, καθαρίστηκαν μόνο κεντρικά τμήματα της Καλλονής, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές όπως η Σκάλα, ή αυτή του Κέντρου Υγείας, να θυμίζουν σκουπιδότοπους.

«Όχι μόνο το κέντρο της Καλλονής, αλλά κι όλα τα χωριά, πνίγονται συνέχεια στα σκουπίδια. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ειδικά φέτος απ’ την αρχή του καλοκαιριού, είναι απαράδεκτη και ορισμένοι δρόμοι, απ’ τους οποίους τώρα περνάνε μαθητές για να πάνε σχολείο ή και οι τουρίστες που ακόμη βρίσκονται εδώ, είναι σα χωματερές», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του Κεραμίου και ξενοδόχος, Στρατής Βογιατζής.

«Δεν είναι δυνατόν τα απορριμματοφόρα να περνάνε κάθε πέντε ή και δέκα μέρες από περιοχές γεμάτες από ξενοδοχεία», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι εικόνες της Καλλονής που φωτογράφιζαν οι ίδιοι οι τουρίστες, με τους ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, αλλά και τους δρόμους-σκουπιδότοπους, έχουν ταξιδέψει μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει - όπως είπε ο κ. Βογιατζής - για τη δυσφήμηση του τουρισμού. Ή, ποιος θα ξανάρθει σε ένα μέρος όπου δεν μπορούσε να περπατήσει απ’ τα σκουπίδια;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey