Ατέλειωτο για τέταρτη χρονιά παραμένει το έργο των δικτύων στη Σκάλα Λουτρών, δυσχεραίνοντας τη ζωή 350 κατοίκων

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση

26/07/2012 - 14:43

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη είχαν εκπρόσωποι της Σκάλας Λουτρών, ζητώντας την παρέμβασή του για να απαλλαγούν απ’ το καθημερινό μαρτύριο της συμβίωσης με μπάζα, χαντάκια, κλειστούς δρόμους. Μαρτύριο που καλά κρατεί τέσσερα χρόνια τώρα, εξ αιτίας της κατασκευής των δικτύων για το βιολογικό καθαρισμό.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη είχαν χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι της Σκάλας Λουτρών, ζητώντας την παρέμβασή του για να απαλλαγούν απ’ το καθημερινό μαρτύριο της συμβίωσης με μπάζα, χαντάκια, κλειστούς δρόμους. Μαρτύριο που καλά κρατεί τέσσερα χρόνια τώρα, εξ αιτίας της κατασκευής των δικτύων για το βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο που όλο τελειώνει αλλά ακόμη παραμένει ατέλειωτο, κάνοντας την αγανάκτηση των 350 κατοίκων του οικισμού να ξεχειλίζει. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα έργα τού ΕΣΠΑ δηλώνει πως, σύμφωνα και με την τελευταία παράταση που έχει δοθεί, αρχές Σεπτεμβρίου η Σκάλα Λουτρών θα πάψει να είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο.

Με αφορμή δημοσίευμά μας για το αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Λουτρών, ο Σύλλογος «Το Δελφίνι» με επιστολή του προς το «Ε» αναφέρεται στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός απ’ τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει απ’ το 2009 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο Σύλλογος προειδοποιεί με καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και για τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει, καθώς και με την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου τόσο για τις ζημιές που έχουν γίνει στους κοινόχρηστους χώρους της Σκάλας Λουτρών, όσο και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Παπαχρυσός, χθες το μεσημέρι επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη και πρώην δήμαρχο Μυτιλήνης, Νάσο Γιακαλή, επί ημερών του οποίου ξεκίνησε το έργο, ζητώντας την παρέμβαση της Διαχειριστικής Αρχής τού ΕΣΠΑ για επίσπευση της ολοκλήρωσής του.

Απ’ το «Θησέας»…
Το έργο ύδρευσης - αποχέτευσης είχε δημοπρατηθεί ως ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας» από τον Ιούλιο του 2009, με πρόβλεψη για τη διάρκεια περαίωσής του τους 10 μήνες. Όμως το «Θησέας» σταμάτησε, διακόπτοντας την εξέλιξη των εργασιών για μία διετία περίπου, έως ότου ο νέος Δήμος Λέσβου εντάξει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του στο ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο της νέας ένταξης κι ενώ υπολειπόταν περίπου το 20% των εργασιών, το έργο ξανάρχισε απ’ τον Ιανουάριο, αλλά έως τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Γιάννη Τσακίρη, λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν, δόθηκε δίμηνη παράταση στην εργοληπτική εταιρεία, που αναμένεται πλέον να το παραδώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπαχρυσός εκφράζει τις έντονες αμφιβολίες του για το κατά πόσο και αυτήν τη φορά δε θα προκύψουν νέα προβλήματα, που θα πάνε ακόμη παραπίσω την ολοκλήρωση του έργου. «Απ’ την πλευρά μας θα κινηθούμε και δικαστικά, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιδράσουμε στη συνεχιζόμενη κοροϊδία που έχει ως αποτέλεσμα όλος ο οικισμός, ηλικιωμένοι, παιδιά, αλλά κι όλοι οι επισκέπτες της Σκάλας Λουτρών, να υποβάλλονται σε μια παρατεταμένη, δίχως τέλος ταλαιπωρία», επεσήμανε ο κ. Παπαχρυσός.




Αναγκαστική πεζοπορία 1,5 χιλιομέτρου μέσα στον καύσωνα
Το λεωφορείο μένει εκτός…

Ο κ. Παπαχρυσός και η γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Δασκάλου, περιγράφουν στην επιστολή τους τα βασικότερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Σκάλα Λουτρών και στους κατοίκους της, απ’ την εκτέλεση των εργασιών που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ενημερώσει κατ’ επανάληψη προσωπικά και εγγράφως τα στελέχη του Δήμου, που υλοποιεί το έργο, και της ΔΕΥΑΛ, που το επιβλέπει, μεταξύ άλλων και για τα ακόλουθα προβλήματα:

- Η επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση της Αρακλής μέχρι την Κουντουρουδιά σε μήκος δύο χιλιομέτρων παραμένει χωρίς ασφαλτόστρωση από τη μια πλευρά του δρόμου που έχουν γίνει οι εκσκαφές, παρά το ότι έχουν τελειώσει τα δίκτυα στο συγκεκριμένο σημείο από το 2010, με ορατό τον κίνδυνο σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, εφόσον οι οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται στη μία λωρίδα κατεύθυνσης της οδού.

- Ο κεντρικός δρόμος της Σκάλας Λουτρών, από τη διασταύρωση με την επαρχιακή μέχρι τον οικισμό, μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, σκαμμένη από τη μία πλευρά και σκεπασμένη πρόχειρα με χώμα, το δε υπόλοιπο ασφαλτοστρωμένο κομμάτι είναι πλήρως κατεστραμμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πιθανά ατυχήματα και με τη σκόνη από τα τροχοφόρα να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι. Λόγω δε της κατάστασης του δρόμου, το λεωφορείο δεν πηγαίνει στη Σκάλα Λουτρών, αναγκάζοντας τους κατοίκους να περπατούν ενάμισι χιλιόμετρο μέσα στον καύσωνα για να πάνε στα σπίτια τους.

- Τα μηχανήματα του εργολάβου είναι συνεχώς αφύλακτα σε δημόσιους χώρους, λιμανάκι, παιδική χαρά, δρόμους κ.τ.λ., κάτι που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για μικρά κυρίως παιδιά.

- Οι ζημιές που έχουν γίνει στους χώρους αθλοπαιδιών του Συλλόγου, της παιδικής χαράς, σε πινακίδες σήμανσης και σε ιδιοκτησίες κατοίκων, είναι πάρα πολλές και αυτές δεν έχουν αποκατασταθεί.

- Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι αυτονόητο ότι εκτός των κινδύνων που δημιουργεί για πιθανά ατυχήματα, έχει δημιουργήσει τεράστια ζημιά στους επαγγελματίες της περιοχής και μεγάλες δυσκολίες στους επισκέπτες του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey