Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Λήμνου και φορείς του νησιού, για τις κινητοποιήσεις στην ακτοπλοΐα

Καταθέτουν για... παρακώλυση συγκοινωνιών

17/07/2012 - 15:34

Μια αναπάντεχη εξέλιξη σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Δήμο Λήμνου, με την κλήση για κατάθεση στον εισαγγελέα του δημάρχου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και άλλων μελών της δημοτικής αρχής, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Μια αναπάντεχη εξέλιξη σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Δήμο Λήμνου, με την κλήση για κατάθεση στον εισαγγελέα του δημάρχου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και άλλων μελών της δημοτικής αρχής, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται οκτώ περίπου μήνες μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε τον περασμένο χειμώνα το σύνολο των φορέων της Λήμνου για την καλυτέρευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού. Αρκετούς μήνες νωρίτερα, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου είχε αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία ήλπιζε ότι το θέμα θα κλείσει μετά και από αυτή την απόφαση.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, τόνισε στο «Ε»: «Μετά την απόσυρση ασφαλιστικών μέτρων από τη ΝΕΛ, θεωρήσαμε ότι η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί. Τις προηγούμενες ημέρες πήραμε κλήση από την Αστυνομία για κατάθεση στον εισαγγελέα για παρακώλυση συγκοινωνιών. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική, γιατί δεν είδαμε να γίνεται το ίδιο και για τις δικές μας καταγγελίες που είχαμε κάνει στον εισαγγελέα για το πλοίο “Aqua Maria”.»

Παράλληλα ο Δήμαρχος Λήμνου σχολιάζει τις κινητοποιήσεις ως εξής: «Οι κινητοποιήσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν μπορεί κανείς να απεμπολήσει αυτό μας το δικαίωμα. Οι κινητοποιήσεις έγιναν με τάξη και σύνεση και δε δώσαμε κανένα δικαίωμα, δε δημιουργήσαμε κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μη χάσουμε χρόνο να πηγαινοερχόμαστε με το θέμα αυτό, καθώς είχαμε κάνει πολλές κινητοποιήσεις. Ελπίζω να μη φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φορείς της Λήμνου είχαν προχωρήσει σε 15 περίπου κινητοποιήσεις και εκτιμάται ότι τόσες θα είναι και οι κλήσεις από πλευράς του εισαγγελέα προς τους φορείς της Λήμνου που συμμετείχαν σε αυτές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey