Η στάση των ζωδίων απέναντι στο γάμο

16/01/2022 - 10:06

ΚΡΙΟΣ

Η ανυπομονησία, η βιασύνη και η έμφυτη τραχύτητα του Κριού, τον κάνουν αρκετά καχύποπτο απέναντι στην ιδέα της δέσμευσης. Περισσότερο ενδιαφέρεται για την πολιορκία και την κατάκτηση, παρά για τη διατήρηση και την οικοδόμηση μιας ισχυρής και ακλόνητης βάσης. Πάντως, ως ζώδιο, δεν είναι από τα πιο ένθερμα στο γάμο.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η σταθερότητα, ο ρεαλισμός και η ανάγκη του Ταύρου για υλική και συναισθηματική ασφάλεια, είναι τα συν για το γάμο. Η δεκτική και παθητική φύση του, ενισχύει την ιδέα της ασφάλειας και της διατήρησης, αλλά αν αυτό τραβηχτεί στα άκρα, μετατρέπεται σε κτητικότητα και... ασφυξία, πράγμα που βλάπτει την ισορροπία ενός γάμου.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι δεν έχουν την… καλύτερη υπόληψη στο γάμο! Η ευελιξία και η εγκεφαλική και κατεργάρικη φύση τους, δύσκολα μπαίνει σε «καλούπι», αφού ασφυκτιούν όταν εισπράττουν καταπίεση, περιορισμούς και κανόνες. Ο γάμος λοιπόν –ιδίως με την πιο συντηρητική και παραδοσιακή του μορφή– είναι ξένος προς το ζώδιο αυτό.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη και αναπτύσσει συχνά «δεσμούς εξάρτησης» με την οικογένειά του. Η εσωστρέφεια, ο ρευστός συναισθηματισμός και η διστακτικότητά του, μειώνουν την πρωτοβουλία του και μάλιστα για έναν τόσο σημαντικό τομέα της ζωής, επιδιώκοντας την έγκριση του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

 

ΛΕΩΝ

Η ψυχολογία του Λέοντα δεν είναι αντίθετη με την ιδέα του γάμου, αρκεί αυτή να συμφωνεί –βλέπε «να υποταχθεί»– στις προσωπικές απαιτήσεις του! Ναι, ο Λέοντας είναι ιδιαίτερα εγωκεντρικός με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα στη ζωή του. Το ελάττωμα του είναι η υπερβολική του εστίαση στο «φαίνεσθαι», παραβλέποντας συχνά την ουσία του ίδιου του γάμου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η κριτική και σχολαστική στάση του ζωδίου απέναντι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, δημιουργούν ένα μάλλον «δύσκολο» σκηνικό απέναντι στο γάμο. Η εργασιακή ηθική και ο έμφυτος πουριτανισμός επιδρούν ανασχετικά στην ιδέα του γάμου, που και αυτός περνά από το μικροσκόπιο της κριτικής ανάλυσης, κάτι που ενέχει κινδύνους.

 

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι ο εκπρόσωπος της ιδέας του γάμου καθώς συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του «εγώ» και τις ανάγκες του άλλου. Είναι ερωτευμένος με την ιδέα του γάμου, αφού η ανάγκη για σύντροφο διαπερνά τα κύτταρά του. Η μοναξιά αποτελεί συνήθως θανάσιμο εχθρό για κείνον, γι’ αυτό φροντίζει να είναι πάντα «ζευγαρωμένος».

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν και η φύση του Σκορπιού προκαλεί... πονοκεφάλους στο ταίρι του, εντούτοις είναι ένα βαθύτατα συντροφικό ζώδιο. Η μυστικοπάθεια, η ακρότητα των συναισθημάτων και οι κτητικές του τάσεις, δίνουν «χρώμα» στο γάμο, αλλά πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους θυελλώδη συναισθήματα.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Η διαχυτική, φλογερή, εξωστρεφής και πληθωρική φύση του Τοξότη, δύσκολα αποδέχεται κάθε είδους δεσμά, πόσο μάλλον τα δεσμά του γάμου! Διψά για γνώση και εναλλαγή εμπειριών λοιπόν, γι’ αυτό και δεν κατασταλάζει εύκολα. Λέξη-κλειδί είναι ο ενθουσιασμός, ο οποίος μπορεί να τον κάνει να περάσει το κατώφλι της εκκλησίας.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο πραγματισμός, ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, η πειθαρχία και η οργάνωση, κλασικές ιδιότητες του ζωδίου, δεν ταιριάζουν στην ιδέα του γάμου. Κι όμως, ο Αιγόκερως δεν είναι καθόλου αντίθετος με το γάμο, αν και τον επιδιώκει περισσότερο για λόγους κοινωνικής καταξίωσης, παρά καθαρά προσωπικής επιθυμίας.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εγκεφαλική, φιλελεύθερη, αδέσμευτη και έντονα κοινωνική συνείδηση του Υδροχόου, έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της δέσμευσης μ’ έναν άλλον άνθρωπο. Είναι αλήθεια ότι είναι καλύτερος ως φίλος, παρά ως εραστής ή σύζυγος, αφού δυσκολεύεται να μπει στα στενά πλαίσια που απαιτεί ο γάμος. Γι’ αυτό και τα διαζύγια δεν είναι καθόλου σπάνια.


ΙΧΘΥΕΣ

Ο ρομαντισμός και η τάση για φυγή από τις πιέσεις της πραγματικότητας, δημιουργούν τόσο στον ίδιο τον Ιχθύ όσο και στους άλλους, συναισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Αναμφίβολα, δίνει πολλά όταν νιώσει ερωτευμένος φτάνοντας στο σημείο να συμπεριφέρεται με αυτοθυσία, κάτι που ναι μεν είναι ευγενικό, αλλά ενέχει και παγίδες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey