Ένα «σχολείο» για τους ανήλικους μετανάστες

01/07/2012 - 05:56
Ζήτημα ημερών είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αγιάσο ειδική τάξη για τους ανηλίκους της Μονάδας Φιλοξενίας Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων του ιδρύματος «Θεομήτωρ».
Ζήτημα ημερών είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αγιάσο ειδική τάξη για τους ανηλίκους της Μονάδας Φιλοξενίας Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων του ιδρύματος «Θεομήτωρ». Οι λεπτομέρειες για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου «σχολείου» συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Αγιάσο με τη συμμετοχή του δημάρχου Αγιάσου, Χρύσανθου Χατζηπαναγιώτη, του διευθυντή του ιδρύματος, Παναγιώτη Ψυρούκη - Γραμμέλλη, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Κοντάρα, του σχολικού συμβούλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στρατή Αναγνώστου, του προϊσταμένου Επιστημονικής Καθοδήγησης, Ελευθερίου Προδρόμου και του καθηγητή του Γυμνασίου Αγιάσου Ιωάννη Αργύρα.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία της νέας τάξης, την επιλογή και διαμόρφωση κατάλληλου χώρου, τη στελέχωσή της και τη μεταφορά των μαθητών. Όσον αφορά στο χώρο, επιλέχθηκε το κτήριο του πρώην ΤΕΕ Ξυλογλυπτικής και Αγγειοπλαστικής Αγιάσου, όπου ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και διαμόρφωσης. Ο διοικητής του Ιδρύματος Αγιάσου ανέλαβε να καλύψει τις δαπάνες για την προμήθεια των ειδικών βιβλίων, τη θέρμανση, το φωτισμό και την καθαριότητα του χώρου. Ο δήμαρχος Αγιάσου, από την πλευρά του, ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα για την ανακαίνιση του χώρου, οι δε υπηρεσιακοί παράγοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φρόντισαν για τη στελέχωση της τάξης με εκπαιδευτικό προσωπικό.
«Εκκρεμεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ο νομάρχης μάς είπε ότι ίσως το ΚΤΕΛ θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει με ένα μίνι μπας. Αν δε βρεθεί από εκεί λύση, ο δήμος Αγιάσου μπορεί να μας διαθέσει ένα πούλμαν και θα φροντίσουμε και εμείς θα βρούμε έναν οδηγό, που θα εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε ν’ αναλάβει τη μετακίνηση των μαθητών», τόνισε στο «Ε» ο διοικητής του Ιδρύματος Αγιάσου, κ. Παναγιώτης Ψυρούκης - Γραμμέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey