Επιλογή που τιμά τη Λέσβο

01/07/2012 - 05:56
Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στη Λέσβο η τοποθέτηση του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη στη θέση του υφυπουργού στο νέο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ένα υπερυπουργείο που προέρχεται από τη συνένωση του Μεταφορών και Επικοινωνιών και του τμήματος Δημοσίων Έργων.
Με ικανοποίηση έγινε δεκτή στη Λέσβο η τοποθέτηση του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη στη θέση του υφυπουργού στο νέο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ένα υπερυπουργείο που προέρχεται από τη συνένωση έτσι κι αλλιώς δυο άλλων υπερυπουργείων. Αυτό του Μεταφορών και Επικοινωνιών και του τμήματος Δημοσίων Έργων από το κραταιό ΥΠΕΧΩΔΕ. Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Νίκου Σηφουνάκη στη νέα κυβέρνηση για πολλούς έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο πρωθυπουργός δείχνει να θέλει να έχει και η περιφέρεια εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Βόρειο Αιγαίο, και ακόμα πιο ειδικά η Λέσβος, με την οποία η οικογένεια του Γεωργίου Παπανδρέου συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς σχεδόν έναν αιώνα τώρα.

Η τοποθέτηση του Νίκου Σηφουνάκη στο νέο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρ’ ότι ήταν ένα ενδεχόμενο που συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν - όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στο βουλευτή Λέσβου - μια λιγότερο αναμενόμενη εξέλιξη. Με βάση την προηγούμενη εμπειρία του στα υπουργεία Αιγαίου, Πολιτισμού, Τουρισμού οι περισσότεροι τον «έβλεπαν» σε μια τέτοια θέση ή στο νέο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επιλογή πρωθυπουργού

Πάντως, έως αργά χθες το απόγευμα, περίπου στις 5 η ώρα, όταν και χτύπησε το τηλέφωνο του Νίκου Σηφουνάκη και του ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο η επιλογή του, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως η πετυχημένη «σκιώδης» υπουργία του Νίκου Σηφουνάκη στον τομέα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σηφουνάκης, μαζί με το σημερινό επίσης υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, ήταν οι «σκιώδεις» υπουργοί, ο πρώτος Μεταφορών και Επικοινωνιών και ο δεύτερος στον τομέα Δημοσίων Έργων. Μαζί τους με την ιδιότητα του υπουργού, ο Δημήτρης Ρέππας.
Παρά το ότι δεν έχει υπάρξει κατανομή αρμοδιοτήτων, ο κ. Σηφουνάκης θα έχει την αρμοδιότητα των Μεταφορών.
Εδώ να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σηφουνάκης έχει και μια ακόμα εμπειρία σε θέματα μεταφορών, αφού στη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτή ήταν από τα ενεργά μέλη της Επιτροπής Μεταφορών του ευρωκοινοβουλίου.

«Εξαιρετική τιμή…»
Την ικανοποίησή του για την τοποθέτησή του στο νέο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξέφρασε με γραπτή δήλωση που διένειμε αργά προχθές Τρίτη, το βράδυ, ο κ. Σηφουνάκης.
«Η απόφαση του πρωθυπουργού να συμμετάσχω στην κυβέρνηση πρωτίστως αποτελεί εξαιρετική τιμή προς τους νησιώτες και ιδιαίτερα προς τους πολίτες του νομού Λέσβου, που μου εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους την εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο νέος υφυπουργός. Και συνεχίζει: «Γνωρίζω - από την ενασχόληση μου τα δύο τελευταία χρόνια - ότι στον τομέα που μου ανατέθηκε, υπάρχουν συσσωρεμένα και οξυμμένα από τη προηγούμενη κυβέρνηση κρίσιμα προβλήματα, για τα οποία οι πολίτες και η κοινωνία απαιτούν επειγόντως λύσεις. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης θα ανταποκριθούμε και αισιοδοξώ ότι θα καταστήσουμε ξανά τη χώρα μας ισχυρή και δυνατή.»
Καταλήγοντας, ο κ. Σηφουνάκης δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόοδο του τόπου στη θέση που του εμπιστεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου, όπως και στο παρελθόν - συμπληρώνει - έπραξε στις κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη.


Από τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο υφυπουργό απέστειλε χθες ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής. Επίσης με ανακοίνωσή του, χθες, τον κ. Σηφουνάκη συνεχάρη ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Γαληνός. «Είμαι βέβαιος», λέει, «ότι θα επιδιώξει το καλύτερο στον τομέα ευθύνης του για το καλό των νησιών μας, κρατώντας ό,τι θετικό επέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω επίσης να τον διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξω κάθε προσπάθειά του προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του τόπου μας.»
«Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης», καταλήγει ο κ. Γαληνός, «η όποια κριτική χρειαστεί να ασκήσω, θα είναι πάντα καλόπιστη και εποικοδομητική, προσπαθώντας να συμβάλλω από τη θέση μου στο κοινό καλό.»


Στο νέο υπουργείο… με το μετρό
Χωρίς τις υπουργικές Μερσεντές αλλά χρησιμοποιώντας το μετρό, μετακινήθηκαν χθες ο νέος υπουργός Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, μαζί με τους υφυπουργούς Νίκο Σηφουνάκη και Γιάννη Μαγκριώτη, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, από το Μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο Μεταφορών αρχικά και στη συνέχεια στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, όπου έγιναν οι τελετές παραλαβής παράδοσης.
Ο κ. Σηφουνάκης μετέβη στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, όπου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά τις 2 το μεσημέρι μετέβη στο υπουργείο Μεταφορών όπου έγινε η τελετή παραλαβής.
Στην τελετή, ο απερχόμενος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στα τέσσερα σημαντικότερα θέματα που καλείται να χειριστεί η νέα ηγεσία, τα οποία είναι: η Ολυμπιακή, η οποία - όπως είπε - βρήκε το δρόμο της, η αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών, η εξυγίανση του ΟΣΕ και η προώθηση του έργου των οπτικών ινών.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, θέλοντας να δείξει από την πρώτη στιγμή την πολιτική που θα ακολουθήσει, σημείωσε ότι «ο χώρος των λόγων έχει καταληφθεί και είναι πλέον η ώρα των έργων». Σημείωσε επίσης ότι «δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά για μια άλλη πολιτική».
Όπως τόνισε ο υπουργός, «η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα προβλήματα είναι πολλά, και το νέο υπουργείο αποτελεί κεντρικό πυλώνα για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.
«Αυτό», είπε, «μας δημιουργεί ένα δημιουργικό άγχος, σαν να πρόκειται να φύγουμε αύριο. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται δουλειά - δουλειά - δουλειά», κατέληξε.
Σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες της ηγετικής ομάδας του νέου υπουργείου, όπως μετέδωσε χθες και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Μαγκριώτης θα είναι υπεύθυνος για τα Δημόσια Έργα, ο κ. Σηφουνάκης για τις Μεταφορές, ενώ δεν είναι γνωστό πού θα «κατοικοεδρεύει» ο κ. Ρέππας. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι θα συζητήσει με τους υφυπουργούς και θα ανακοινωθούν οι ακριβείς αρμοδιότητες και το νέο οργανόγραμμα του νέου υπουργείου.Η ενδοεπικοινωνία των νησιών αρμοδιότητα Σηφουνάκη
Αρμοδιότητας του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη θα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που θα ανακοινωθούν και επίσημα, η ενδοεπικοινωνία των νησιών του αρχιπελάγους.Στο πλαίσιο μιας λογικής διασύνδεσης των νησιών με όλη την άλλη Ελλάδα ως συνέχειας των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, επιλέχθηκε ο τομέας των μεταφορών να περιλαμβάνει και την ενδοεπικοινωνία των νησιών.
Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η δημιουργία Διεύθυνσης Νησιωτικών Μεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών, η οποία και θα εδρεύει στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey