Απεργεί η ενημέρωση

01/07/2012 - 05:56
Κορυφώνονται σήμερα οι δράσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους στα «ΑΙ.Ν.», με την τρίωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και για όλους τους εργαζομένους Μ.Μ.Ε. Λέσβου, το ΣΕΜΜΕΛ, η ΕΣΗΕΠΗΝ και η ΕΣΠΗΤ.
Κορυφώνονται σήμερα οι δράσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους στα «ΑΙ.Ν.», με την τρίωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και για όλους τους εργαζομένους Μ.Μ.Ε. Λέσβου, το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε η πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργου Ορφανού, σε ολιγομελή σύσκεψη μεταξύ του εκδότη των «ΑΙ.Ν.», των εργαζομένων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, προκειμένου να επιδιωχθεί από κοινού εξεύρεση λύσης…

Να παραστούν στη συγκέντρωση που έχει οριστεί για τις 11 σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Μυτιλήνη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική αναστολή της έκδοσης των «Αιολικών Νέων», καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. Λέσβου η ΕΣΗΕΠΗΝ, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει παράλληλα με το ΣΕΜΜΕΛ και την ΕΣΠΗΤ.

Δηλώσεις και εκδηλώσεις
Την αμέριστη συμπαράστασή τους στις δράσεις του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) εξέφρασε, με χθεσινή της ανακοίνωση, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), καλώντας μάλιστα όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους των «Αιολικών Νέων».
Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, καλώντας επιπλέον όλους τους απολυμένους, και ιδιαίτερα τις απολυμένες γυναίκες, να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους εργαζομένους της Λέσβου τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από την τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ και τους γυναικείους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), προκειμένου να καταγγελθούν οι μέχρι τώρα αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Τέλος, αλληλεγγύη εξέφρασε χθες και η Νομαρχιακή Αυτοδιοικητική Κίνηση νομού Λέσβου «Έχει ρεζέρβα τ’ όνειρο», χαρακτηρίζοντας την απόφαση των εκδοτών ως «πολύ δυσμενή εξέλιξη» για τη Λέσβο, για τον επιπλέον λόγο τού ότι «η ενδεχόμενη επιτυχία των “σχεδιασμών” του συγκεκριμένου επιχειρηματία θα αποτελεί πιλότο για παρόμοιους σχεδιασμούς άλλων παρόμοιων και όχι μόνο επιχειρήσεων». Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνηση καλεί τη νομαρχιακή αρχή να μη θεωρήσει αρκετή την έκφραση συμπάθειας προς τους απολυμένους της επιχείρησης, αλλά να δεσμευτεί σε πιο χειροπιαστές ενέργειες.

«Εξεύρεση… λύσης»;

Εντυπωσίασε χθες το πρωί ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργου Ορφανού, που καλούσε σε ολιγομελή σύσκεψη χθες το απόγευμα, στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλης» του Επιμελητηρίου, μεταξύ του εκδότη των «ΑΙ.Ν.» Γιώργου Κονδυλούδη, του νομάρχη Λέσβου, Παύλου Βογιατζή, του προέδρου της ΤΕΔΚ, Σωτήρη Ζαμτράκη, και όλων των δημάρχων της Λέσβου, καθώς και ενός εκπροσώπου ξεχωριστά του ΣΕΜΜΕΛ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, του Πανεργατικού Κέντρου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου, με τη δυνατότητα να παρευρεθούν επιπλέον οι δύο νομικοί σύμβουλοι των αντιτιθεμένων.
Και αυτό γιατί ο ίδιος είχε ανακαλέσει, το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας, την παραχώρηση της αίθουσας για σύσκεψη μεταξύ των εργαζομένων των Μ.Μ.Ε. Λέσβου, μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΣΕΜΜΕΛ, αλλά και εκπροσώπων άλλων σωματείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρνούμενος ακόμη και να νοικιάσει το χώρο, με τη δικαιολογία ότι το Επιμελητήριο είναι «εργοδοτικός φορέας».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, που στάλθηκε χθες το πρωί στους άμεσα ενδιαφερόμενους προσκεκλημένους στη σύσκεψη, η κίνηση αυτή, που αποφασίστηκε «με την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει», είχε ως στόχο το να ακουστούν όλες οι θέσεις και να επιδιωχθεί η εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που δημιουργεί - για τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία - η αναστολή έκδοσης των εφημερίδων «Αιολικά Νέα» και «Κυριακάτικα Αιολικά».
Σημειώνεται ότι προχθές το απόγευμα εργαζόμενοι στα «Αιολικά Νέα» και εκπρόσωποι άλλων φορέων που συγκεντρώθηκαν έξω από τα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, ενημέρωναν τους πολίτες με έντυπο υλικό. Στο ίδιο πλαίσιο, χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Σαπφούς συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης, οργανωμένη από το ΣΕΜΜΕΛ και την ΕΣΗΕΠΗΝ, ενώ αύριο Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΦΟΜ συνάντηση-συζήτηση, με θέμα το «λουκέτο» στα «Αιολικά Νέα» και τις νέες εργασιακές συνθήκες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey