Σε ομάδα εργασίας για το ΕΣΠΑ

01/07/2012 - 05:56
Σε ομάδα εργασίας που οργάνωσε ο τομέας οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε την Παρασκευή το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και οικονομολόγος Παναγιώτης Καπάρας, με κύριο θέμα συζήτησης την πρόοδο του ΕΣΠΑ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.
Σε ομάδα εργασίας που οργάνωσε ο τομέας οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε την Παρασκευή το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και οικονομολόγος Παναγιώτης Καπάρας, με κύριο θέμα συζήτησης την πρόοδο του ΕΣΠΑ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καπάρας τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το ΕΣΠΑ για να μπορέσει η χώρα να έχει ένα ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο, στην οποία αναμένεται διεύρυνση της ύφεσης στην αγορά, αναφερόμενος παράλληλα στις επιπτώσεις της κρίσης στα νησιά μας και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την απλοποίηση των σημερινών πολύπλοκων διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην αλλαγή του νόμου περί συμβάσεων δημοσίων έργων και μελετών, στην επίσπευση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων και στην αναγκαιότητα να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες στις δημοπρασίες, έτσι ώστε να μην καθυστερούν οι αναδείξεις αναδόχων και μελετητών.
Έμφαση έδωσε στο πρόβλημα που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο με την έλλειψη τεχνικών μελετών για έργα που θα μπορούσαν να δώσουν αναπτυξιακή πνοή και στην ανωριμότητα μια σειράς από έργα, που λόγω του πολύπλοκου νομικού πλαισίου παρουσιάζουν πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις. Για τα αγροτικά προγράμματα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει περιφερειακή διαχείριση για να αποφευχθούν γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που παραδοσιακά παρουσιάζονται όταν τα συγκεκριμένα υλοποιούνται από το κέντρο. Σε ό,τι αφορά στο νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι αποτελεί προτεραιότητα και ότι πρέπει άμεσα να ψηφιστεί, αποφεύγοντας αυτήν τη φορά αδικίες που περιελάμβανε ο προηγούμενος νόμος σε ό,τι αφορούσε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Παναγιώτης Καπάρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, και να του τονίσει την αντίθεσή του στη προοπτική να γίνει η Λέσβος ένας δήμος, ζητώντας του να μεσολαβήσει έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη οι αντιδράσεις τις τοπικής κοινωνίας και των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey