Με αφορμή τον «Καποδίστρια ΙΙ»

01/07/2012 - 05:56
Διάβασα στο φύλλο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 11-11-2009, με τίτλο Λύση στα Βουνά, τη νέα πρόταση του κ. Ζαμτράκη, προέδρου της TEΔK, μετά από το χαρακτηρισμό του ως κωμωδία την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαίρεση των δήμων της Λέσβου.
Διάβασα στο φύλλο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 11-11-2009, με τίτλο Λύση στα Βουνά, τη νέα πρόταση του κ. Ζαμτράκη, προέδρου της TEΔK, μετά από το χαρακτηρισμό του ως κωμωδία την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαίρεση των δήμων της Λέσβου, που δη­μοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ, την προηγηθείσα πρότασή του για 5 δήμους στη Λέσβο, που δημοσιεύτηκε επίσης στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στο φύλλο της 4-11-2008 και την παρούσα που προτείνει να διαιρεθεί το νησί της Λέσβου σε τέσσερις (4), που στους τρεις δίνει το όνομα Βουνών της Λέσβου (ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΟΡΔΥΜΝΟΥ και ΟΛΥΜΠΟΥ) με έδρες στους δύο πρώτους τη ΜΗΘΥΜΝΑ και την ΚΑΛΛΟΝΗ και στον τρίτο που μετέχει και η πατρίδα του η ΓΕΡΑ, που είναι και δήμαρχος, προτείνει σαν έδρα μια τοποθεσία, το ΝΤΙΠΙ, αναγνωρίζοντας άμεσα ότι η Γέρα δε διαθέτει ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα να χρησθεί ως έδρα διευρυμένου δή­μου, καθότι στερείται παντελώς υποδομών και λοιπών προσόντων που πρέπει να έχει η έδρα διευρυμένου δήμου.
Δεν περίμενα καλύτερη πρόταση, ας μην τον αδικούμε τον άνθρωπο, ΓΙΑΤΡΟΣ είναι, δεν πρέπει να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις και είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζουν τη λαϊκή παροιμία, που λένε για τους γιατρούς.
Θα περίμενα όμως περισσότερο θάρρος, ειλικρίνεια, αίσθημα ισότητας και υποχρέωση να τιμήσει όλα τα Βουνά της Λέσβου και να ονομάσει δήμο ΑΜΑΛΗΣ, που να περιλαμβάνει τους δήμους Μυτιλήνης και Θερμής, με έδρα την τοποθεσία ΚΕΔΡΟ, το δήμο ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ με έδρα τα ΤΣΟΝΙΑ, το δήμο ΟΡΔΥΜΝΟΥ με έδρα τα ΛΑΜΨΑΡΝΑ, για να μην αισθάνονται αδικημένοι οι δημότες του δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ που θα έχουν ως έδρα το ΝΤ1ΠΙ!!!
Κατανοείτε για ποιο λόγο δεν κατονόμασε το δήμο ΑΜΑΛΗΣ, γιατί οι Μυ­τιληνιοί που θα έχαναν την ταυτότητά τους θα τον έβαζαν με τις λεμνόκουπες, ενώ για τα άλλα μέρη ποιος νοιάζεται και ποιος τα υπολογίζει.
Ευτυχώς που η ΤΕΔΚ απαρτίζεται από ανθρώπους με κρίση, οξυδέρκεια και είναι ικανοί να διαγνώσουν τη σκοπιμότητα της σχετικής πρότασης, που είναι «το παλιό σχέδιο να κάνει την άσημη ΓΕΡΑ διάσημη», πράγμα που οδηγεί ασφαλώς την πρότασή του να πεταχθεί στον ΚΑΛΑΘΟ των ΑΧΡΗΣΤΩΝ, γιατί αν τύχει και πάει τέτοια πρόταση στην ΚΕΔΚΕ, φοβάμαι ότι ο πρόεδρος κ. Κακλαμάνης θα δέσει όλους τους Λεσβίους με Ζουρλομανδύες και θα μας οδηγήσει στο Ψυχιατρείο.
Ακούστε και τη δική μου πρόταση, ενός πολίτη της Λέσβου. Το Ελληνικό Κράτος από την απελευθέρωσή του και μετά, γύρω στο 1920 χώρισε το νησί μας σε τρεις (3) επαρχίες, της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, με πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη, της ΜΗΘΥΜΝΗΣ με πρωτεύουσα τη Μήθυμνα και του ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ στην οποία υπαγόταν τότε και ο ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ, η ΒΡΙΣΑ, το ΛΙΣΒΟΡΙ και ο ΣΤΑΥΡΟΣ (Βούρκος), που αποσπάστηκε τελευταία, με πρωτεύουσα το ΠΛΩΜΑΡΙ. Αυτή είναι και η σωστή διαίρεση για να φθάσουμε τον επιθυμη­τό αριθμό της κυβέρνησης και του προγράμματος για 350 - 400 δήμους, διαφορετικά θα υπερβούμε τον αριθμό αυτό, όταν στο νησί είμαστε 85.000 και στο νομό 100.000 και έχουμε πέντε δήμους συμπεριλαμβανομένων της ΛΗΜΝΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, και ενώ ο πληθυσμός του κράτους είναι 11.000.000 κάτοικοι περίπου και έχουμε ένα σωρό νησιά, που υποχρεωτικά θα αποτελέ­σουν νέους δήμους.

Πλωμάρι 14 Νοεμβρίου 2009
Απόστολος  Σαμαράς
Δικηγόρος

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey