Το χάος συνεχίζεται…

01/07/2012 - 05:56
Στο 90% έφθασε το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου για την Τρίτη και για χθες Τετάρτη.
Στο 90% έφθασε το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου για την Τρίτη και για χθες Τετάρτη. Επιτροπή γιατρών που επισκέφθηκε ιατρεία στην πόλη της Μυτιλήνης, διαπίστωσε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν κλειστά, αφού οι ιδιώτες γιατροί για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσο μαζικά στις κινητοποιήσεις. Συνεχίστηκε, επίσης, η απεργία στο ΙΚΑ Μυτιλήνης, με επίσης μεγάλη συμμετοχή.

Οι Γιατροί αναμενόταν χθες το βράδυ, σε νέα γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, να επανεξετάσουν τη στάση τους, με βάση και τις αποφάσεις των πανελλήνιων συνδικαλιστικών οργάνων τους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία, που αναμενόταν να γίνει στη Βουλή αργά χθες το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για τους Γιατρούς τού ΙΚΑ, αλλά και τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς.

Κανονικά…
Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα φαρμακεία στην πόλη της Μυτιλήνης και σε όλο το νησί, αφού έληξε η απεργία των Φαρμακοποιών. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, βρισκόταν χθες στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις του κλάδου μαζί με τους Γιατρούς, στη Βουλή, με την ευκαιρία της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία.
Οι Φαρμακοποιοί μοιάζει να επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από τροπολογίες που ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, όμως, υπάρχουν ακόμη «ανοιχτά μέτωπα» και πιθανότατα αύριο σε νέα συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

«Δεν πληρώνω» στο Πλωμάρι
Μικρή συμμετοχή είχε τελικά η κινητοποίηση που οργανώθηκε χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου κόντρα στο εισιτήριο των πέντε ευρώ. Λιγοστοί κάτοικοι απέκλεισαν το ταμείο του Κέντρου Υγείας και απέτρεψαν τους ασθενείς που πήγαν εκεί, να πληρώσουν για επισκέψεις στους γιατρούς και εξετάσεις. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 12:30 περίπου το μεσημέρι. Ας σημειωθεί πως χθες αναμενόταν να υπάρχει αυξημένη κίνηση στο Κέντρο Υγείας λόγω της παρουσίας γιατρών ειδικοτήτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey