Κυκλοφορεί το περιοδικό του Συλλόγου «Άκρα - Σιών»

01/07/2012 - 05:56
Κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Το Ακράσι», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου Λέσβου «Άκρα - Σιών».
Νέο τεύχος για το «Ακράσι»

Κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Το Ακράσι», που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου Λέσβου «Άκρα - Σιών».
Στο τεύχος αυτό, ο Γιάννης Κοντέλλης μάς γυρίζει στα παλιά, μέσα από φωτογραφίες, ο Τέλης Ασπολούπος μάς ξεναγεί στο «σήμερα» και η Ευστρατία Ασωματιανού γράφει για το «σήμερα».
Δε λείπουν άρθρα θρησκευτικού και πολιτιστικού προβληματισμού, όπως του Στρατή Καλδή, του Παναγιώτη Χατζέλλη και του Μιχάλη Ασλάνη, ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και δεν παύουν να γράφουν γι’ αυτόν.
Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο του Γιάννη Βερβέρη, που παρουσιάζει μέρος της οικονομικής ζωής του χωριού μέσα από ένα έγγραφο πλειστηριασμού του καφενείου της Εκκλησίας στις αρχές του 20ού αιώνα.
Το τεύχος περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τόσο από εικόνες του χωριού όσο και από εκδηλώσεις που έγιναν μέσα στους προηγούμενους μήνες, οι οποίες και περιγράφονται στα σχετικά κείμενα.
Θέματα του περιοδικού μπορεί να βρει κανείς και σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.akrasi.gr/, η οποία ανανεώνεται κάθε εξάμηνο.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, κυκλοφορεί και το Φωτογραφικό Λεύκωμα του χωριού, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η ιστορία του από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα και αποτελεί δουλειά ετών του Γιάννη Κοντέλλη.
Αφιέρωμα στον τελευταίο κάνει στο τεύχος αυτό του περιοδικού η Μαρία Νικολιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey