Αισιοδοξία για νίκη… μετά τις γκρίνιες

01/07/2012 - 05:56
Λίγες ημέρες μετά την πολυσυζητημένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, όπου κυριάρχησαν γκρίνιες και έντονα παράπονα κατά τη συζήτηση των υποψηφιοτήτων για περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο, το κλίμα έδειξε να έχει αντιστραφεί.
Λίγες ημέρες μετά την πολυσυζητημένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, όπου κυριάρχησαν γκρίνιες και έντονα παράπονα κατά τη συζήτηση των υποψηφιοτήτων για περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο, το κλίμα έδειξε να έχει αντιστραφεί.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή εκλογικών διαδικασιών του κόμματος και όπως ήταν αναμενόμενο αποφεύχθηκαν οι αξιολογήσεις για κάθε ένα υποψήφιο και έγινε περισσότερο μια συνολική εκτίμηση. Αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές με πολύ καλές υποψηφιότητες που μπορούν να εγγυηθούν τη νίκη. Επίσης πολλοί υπογράμμισαν την ανάγκη να διεκδικήσει η Λέσβος, ως μεγαλύτερο νησί και έδρα της Περιφέρειας, υποψήφιο για περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (δεδομένου ότι και από τη Χίο έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες), ενώ το βασικό κριτήριο που όπως τόνισαν θα πρέπει να κυριαρχήσει στις τελικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι η εμπειρία σε θέσεις διοίκησης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι γραμματείς δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, παρ’ ότι εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», τώρα που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους είπαν ότι θα στηρίξουν τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ανέφεραν επίσης ότι από εδώ και πέρα εκεί θα πρέπει να εστιάσουν όλοι το ενδιαφέρον τους, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές.
«Άσχετα με τις διαφωνίες μας για τον “Καλλικράτη”, το ζήτημα είναι να συμβάλουμε όλοι μας για τη νίκη. Αυτό ήταν το μήνυμα της συνεδρίασης και εκεί συμφωνήσαμε όλοι», τονίζει στο «Ε» μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ.

Από Τετάρτη…

Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση αυτή, στο πλαίσιο της εγκυκλίου του κόμματος, θα γίνει επίσης μια ενημέρωση για τις υποψηφιότητες, σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λήμνο και Ικαρία.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Ιπποκράτους η συνεδρίαση σε επίπεδο Λέσβου μαζί με την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών, όπου θα γίνει μια πρώτη πιο συγκεκριμένη συζήτηση επί των υποψηφιοτήτων και θ’ ακουστούν οι απόψεις των τοπικών φορέων.
Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του νομού Νίκος Σηφουνάκης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρης Χαλκιώτης, η γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής Β. Αιγαίου, Ηρακλής Βερβέρης, και οι υπεύθυνοι τοπικής αυτοδιοίκησης των δυο οργάνων (Κώστας Παπαδόπουλος από τη Ν.Ε. και Βάσω Χοχλάκα από την Π.Ε.).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey